(FOTO) "Nepopolno popolni" zaplesali na vozičkih

Urban Červek Urban Červek
11.06.2022 17:00

Štirideset plesalcev, dvajset parov, je s plesom na Glavnem trgu v Mariboru obeležilo štiri desetletja delovanja društva za cerebralno paralizo Sonček.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Sončno vreme je kot naročeno poskrbelo za čudovit dogodek na mariborskem Glavnem trgu v soboto dopoldne, ki so ga pripravili v mariborskem društvu za cerebralno paralizo Sonček. Osrednja točka programa je bil ples plesne skupine društva, kjer so plesalci na vozičkih v parih s svojimi spremljevalci predstavili pripravljeno koreografijo in tako obiskovalcem pokazali, da voziček ni ovira niti pri plesu. Vsi smo "nepopolno popolni" je obiskovalce nagovoril voditelj prireditve.

"Intenzivno sva se pripravljala zadnja dva meseca, da sva osvojila koreografijo," je po nastopu povedal Sašo, ki je zaplesal skupaj s Špelo. Člani plesne skupine sicer vadijo enkrat tedensko v prostorih društva pod vodtvom plesnega učitelja in koreografa Andreja Novotnya. Za zanimiv program so poskrbeli tudi mladi člani plesne šole Pingi in raper 6pack Čukur.

Andrej Petelinsek

"S tem dogodkom želimo pokazati, da se ljudje s cerebralno paralizo kot vsi drugi lahko vključijo v družbo," je povedala Jasna Murgel, predsednica slovenske Zveze sonček, v katero je povezanih 16 društev po državi s skupaj 2000 člani (v mariborskem Sončku je v programe vključenih več kot 500 uporabnikov). Prireditev in aktivnosti Sončka je v imenu občine podprla mariborska podžupanja Alenka Iskra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta