(FOTO) Operna noč v Mariboru: V Mestni park povabili operni napevi

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
08.06.2024 20:20

Noč, ki ji ni para, poreče marsikateri Mariborčan ali Mariborčanka ob misli na kulturni dogodek, ko se promenada parka spremeni v veliko koncertno prizorišče, klasična glasba pa peplavi mestne ulice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Operna noč v mariborskem Mestnem parku
Sašo Bizjak

"Se tukaj gre v Mestni park?" je že dopoldan v mestu pravo pot do promenade, kjer se trenutno odvija zdaj že v Mariboru nepogrešljiva tradicionalna Operna noč, iskal mlad par iz Gorice. Za prireditev, ki naznanja novo operno sezono Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor, sta slišala od prijateljev in kot ljubitelja "dobre stare" klasične glasbe sklenila, da jo letos morata doživeti v živo. In takšnih, ki so v mestni park prispeli že uro ali še več pred velikim in brezplačnim kulturnim dogodkom, ni manjkalo. Da bo obisk izjemen, so nakazale tudi kolone vozil, ki so se po polžje prebijale skozi središče mesta, tudi zaradi spremenjenega prometnega režima na Mladinski. 

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Težko je oceniti, koliko točno ljubiteljev opere v tem trenutku posluša operne napeve. Na prvi pogled - ogromno. Zagotovo pa ni nikogar, ki v izjemnosti tega dogodka, ki je bil zaradi napovedi dežja iz minulega petka, 31. maja, prestavljen na današnji večer, ne bi res užival. Nekateri glasbo poslušajo sede, drugi stoje, spet tretji so udobno zleknjeni na ležalnike, ali v mreže, ki visijo izobešene po drevesih, kar nekaj jih je v park prišlo v popolni opremi, tudi s pijačo in jedačo ter seveda obveznimi dežniki, da jih ne bi presenetilo muhasto vreme.  

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Simfonični orkester SNG Maribor, solista Darija Auguštan, sopran, in Domen Križaj, bariton, ter zbor Opere SNG Maribor pod taktirko dirigenta in umetniškega direktorja Simona Krečiča so pripravili kar nekaj glasbenih presenečenj, med katerimi odzvanjajo znane melodije iz priljubljenih oper in operet, kot so Prodana nevesta, Rusalka, Seviljski brivec, Venera v svili, Tosca, Čarobna piščal in Lucia di Lammermoor. Tudi za ljubitelje orkestralne glasbe je poskrbljeno, zato je še čas, da preživite prijeten večer v družbi blagozvočne glasbe, ki ljudi vedno znova povezuje in navdušuje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta