(FOTO) Protest proti spremembam medijske zakonodaje: Profesionalno novinarstvo je v Sloveniji očitno nevarnejše od koronavirusa!

M.R.
15.07.2020 14:27

Pol ure pred začetkom seje parlamentarnega odbora za kulturo, na kateri bodo na zahtevo poslanskih skupin SAB, LMŠ, SD in Levica obravnavali napovedane spremembe zakona o RTV Slovenija, so se pred poslopjem državnega zbora zbrali protestniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protest proti spremembam medijske zakonodaje na Trgu republike
Andrej Petelinšek

"Ne smemo dopustiti, da nam spodkopavajo medijsko svobodo. Če javnosti skupaj jasno povemo, zakaj potrebuje kritične medije in kritično novinarstvo, ne pa servilna trobila za za politično propagando, imamo več možnosti, da avtonomne in kritične medije obvarujemo pred škodljivimi nakanami in oblastniškimi posegi s cilji podreditve javnega interesa, uničenja medijskih stebrov kot  sta RTV in STA, ali kar pred demontažo medijskega prostora. To vključuje tudi vse ostale medije - tiskane, komercialne, regionalne, lokalne. Tudi zdaj, ko se napoveduje podaljšek javne razprave o medijski zakonodaji, se ne dajmo uspavati in preležati poletja," je na Trgu republike povedala predsednica Društva novinarjev Slovenija Petra Lesjak Tušek, sicer novinarka in urednica na Večeru. 
{twitter}https://twitter.com/Urskamlin/status/1283376640094089222{/twitter}

Predsednica DNS Petra Lesjak Tušek. 
Andrej Petelinšek
Zbrali so se medijski ustvarjalci in zaskrbljeni državljani. 
Andrej Petelinšek
Sašo Hribar, radijski voditelj in zaposlen na RTV Slovenija. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta