(FOTO) Prve karantenske odločbe na meji izdali že kmalu po polnoči

STA, D.Ži
04.07.2020 09:26

Karantenske odločbe pristojni izdajajo na štirih mejnih prehodih s Hrvaško, in sicer na Gruškovju, Obrežju, Metliki in Jelšanah, v Pincah na meji z Madžarsko ter na brniškem letališču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Ranc

Opolnoči so se policistom na štirih mejnih prehodih s Hrvaško in enem z Madžarsko pridružili strokovni delavci z ministrstva za zdravje, ki od danes že na meji izdajajo karantenske odločbe. Na Jelšanah so prve odločbe izdali že kmalu po polnoči, sicer pa za zdaj z mejnih prehodov o posebnostih zaradi izdajanja odločb ne poročajo.
Po novem režimu na mejah, ki je začel veljati opolnoči, se lahko Slovenci, ki so bivali na Hrvaškem, vrnejo v domovino brez težav, če dokažejo, da so bili na Hrvaškem, četudi ta država od danes ni več na zelenem seznamu epidemiološko varnih držav, ampak je zdrsnila na rumenega. Če pa Slovenci prihajajo iz katere od držav z rdečega seznama, pa je zanje odrejena karantena.

Tomaž Ranc
Tomaž Ranc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta