(FOTO) V neposredni bližini Kina Šiška bo zrasla ogromna stolpnica: Kakšna stanovanja bodo v njej in kaj bo s cenami?

A.L.
01.12.2023 11:15

Celotna investicija je po začetnih ocenah vredna okoli 30 milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na arhitekturnem natečaju, ki je bil pogoj za nadaljnje sprejemanje občinskega prostorskega načrta za to območje, so med 16 prijavami izbrali dve zmagovalni rešitvi.
Robert Balen

V Šiški v zadnjem obdobju nastajajo številne nove zgradbe, še ena se v prihodnjih letih obeta v bližini Kina Šiška. Po poročanju Forbes Slovenija so bolgarski investitorji C-Tower skupaj z zbornico za arhitekturo (ZAPS) izvedli javni natečaj za stanovanjsko-poslovni objekt, ki bo stal ob Celovški cesti, na mestu, kjer je bilo v zadnjem desetletju peščeno parkirišče. "Bolgari načrtujejo gradnjo okoli 60 metrov visoke stolpnice. V pritličju in v prvem nadstropju so predvideni poslovni prostori, v višjih nadstropjih pa stanovanja," piše medij.

Celotna investicija je po začetnih ocenah vredna okoli 30 milijonov evrov.
Robert Balen

Na arhitekturnem natečaju, ki je bil pogoj za nadaljnje sprejemanje občinskega prostorskega načrta za to območje, so med 16 prijavami izbrali dve zmagovalni rešitvi. Obe sta, tako pravi svetovalec podjetja Vladimir Dobrev, vsaka po svoje izjemni, zato niso mogli izbrati in so se odločili, da prvo mesto podelijo obema. Ekipi zmagovalnih rešitev bosta z družbo C-Tower izpopolnili svoji zamisli, nato pa se bodo Bolgari odločili, katero idejno zasnovo bodo zgradili, piše Forbes Slovenija.

Stolpnica C-Tower bo visoka 60 metrov, imela bo 16 nadstropij, v njej pa bo po napovedih Dobreva 80 stanovanj. V nižjih nasprotjih manjša, v višjih pa večja. "Koliko bo povprečna cena kvadratnega metra stanovanja, Dobrev ne želi špekulirati, saj je do začetka gradnje še nekaj časa in se lahko razmere na slovenskem trgu in v svetu spremenijo," še dodajajo na Forbsu. Celotna investicija je po začetnih ocenah vredna okoli 30 milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta