(FOTO) Več kot sto pripadnikov Slovenske vojske sodeluje na Natovi vaji na Slovaškem

V sklopu misije "Aktivnosti okrepljene pozornosti" v Kampu Slavia v Leštu na Slovaškem deluje kontingent Slovenske vojske, ki sodeluje v mednarodni bojni bataljonski skupini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovenska vojska na vojaški vaji Aktivnosti okrepljene pozornosti.
Timotej Milanov

V tej skupini so poleg slovenskih še slovaški, češki, nemški in ameriški vojaki. Gre za drugi kontingent Slovenske vojske, ki je na Slovaškem prisotna s 112 vojaki in 11 oklepnimi vozili. Kmalu bo prišlo do nove menjave, ko se bo na Slovaško odpravil že 3. kontingent.

Timotej Milanov
Timotej Milanov

Usposabljanje na največjem vojaškem vadbišču na Slovaškem poteka s fokusom na izvajanje vojaških vaj z namenom odvračanja možne ruske agresije, je povedal poveljnik kontingenta major Primož Bantan. Danes so pripadniki Slovenske vojske predstavili vajo boja v urbanem okolju.

Timotej Milanov
V eni od vaj so slovenski vojaki prikazali tudi eno najzahtevnejših oblik bojevanja - bližinsko bojevanje v naseljenem območju.
Timotej Milanov

Kot je znano, je Nato po ruski agresiji v Ukrajini začel krepiti vojaško prisotnost v vzhodnih članicah zavezništva.

V Slovenski vojski menijo, da možnosti pridobivanja izkušenj v mednarodnem okolju (posnetek je s Slovaške) in boljše plačilo pozitivno vplivajo na odločitev mladih za delo v vojski. Foto Timotej Milanov
Timotej Milanov
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta