Franci Matoz odstopil s funkcij v DUTB, kamor ga je postavila Janševa vlada, odstop sporočil tudi prvi mož Fursa Ivan Simič

Va
01.06.2022 18:58

Odstopila sta na dan imenovanja vlade Roberta Goloba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franci Matoz
Tit Košir

Franci Matoz, odvetnik Janeza Janše, ki ga je zadnja vlada postavila na več vplivnih funkcij, je odstopil s funkcije neizvršnega direktorja in predsednika upravnega odbora DUTB.

"Vodenje DUTB mi je bilo v izziv in zadovoljstvo. Verjamem, da smo v zadnjem letu naredili veliko dobrega za državo Slovenijo. Svojemu nasledniku želim kakovostno delo in uspešen zaključek življenjske dobe družbe," je napisal v odstopni izjavi, so sporočili iz DUTB. 

Tretja Janševa vlada je Matoza za prvega človeka tako imenovane slabe banke imenovala lani poleti.  Ekonomist dr. Bogomir Kovač je za Večer takrat komentiral, da gre izključno za to, da je bil kot odvetnik premierja "primerno nagrajen". 

Matoz je bil postavljen tudi za predsednika nadzornega sveta Luke Koper. 

Sprememba tudi v vrhu Finančne uprave RS (Furs). Dosedanji generalni direktor Ivan Simič je po glasovanju v državnem zboru, ki je potrdil novo vlado, ministru za finance poslal svoj odstop in to sporočil na twitterju.   

Da se bo s prihodom nove vlade umaknil, je Simič napovedal že pred dnevi na svojem blogu. Tako, je pojasnil, novemu finančnemu ministru Klemnu Boštjančiču omogoča izbiro novega direktorja, ki bo ustrezal njegovim kriterijem, kar se mu zdi povsem normalna poteza ob zamenjavi vlade. Povsem normalno se mu zdi tudi, da si nova vlada izbere svoje kadre: "Zagovarjam stališče, naj si vsak minister izbere ekipo, s katero želi delati. Le tako bo lahko uspešen, saj bo ob sebi imel tiste, ki jim zaupa."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta