(INTERVJU) Rok Ravnikar, specialist družinske medicine: "Bolniki naj bodo iskreni glede simptomov"

Tina Recek Tina Recek
02.11.2020 17:55

Obdobje epidemije je zaradi dodatnih potreb in delovišč še bolj razgalilo kritično pomanjkanje kadra na primarnem nivoju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Ravnikar: "Skrbi nas manj opravljenih preventivnih posvetov in pregledov." 
Mateja Jordović Potočnik

Kaj trenutno družinskim zdravnikom povzroča največ težav v tej covid situaciji?

"Obdobje epidemije je zaradi dodatnih potreb in delovišč še bolj razgalilo kritično pomanjkanje kadra na primarnem nivoju. Nujno potrebujemo dodatno osebje, ki bi izboljšalo našo dosegljivost z oglašanjem po telefonu, odgovarjanjem na e-pošto ter urejanje administrativnih zadev. Skrbi nas nedosegljivost ustrezne diagnostike na sekundarni in terciarni ravni. Skrbi nas manj opravljenih preventivnih posvetov in pregledov. Ker epidemije ne bo kar konec v nekaj tednih, bo preventivo treba izvajati prilagojeno razmeram, sicer kasneje ne bo mogoče nadoknaditi nekajmesečne zamude."

Ali morda katera sedanja težava v prvem valu ni bila izražena?

"Predvsem je bolnikov in družin, ki jih je epidemija prizadela v drugem valu, veliko več. Zdravstveni delavci pa smo bolj utrujeni. Imamo številčno pomembno novo kategorijo bolnikov, ki jo moramo proaktivno oskrbovati hkrati s pripadajočimi novimi administrativnimi zadolžitvami: to so bolniki s covidom-19 v domači oskrbi - tisti, ki še ne potrebujejo hospitalizacije, pa jo mogoče že v nekaj dneh bodo, in že odpuščeni iz bolnišnice, ki pa še niso popolnoma zdravi."

Katere težave pa so izstopale v prvem valu?

"Izrazit problem je bilo pomanjkanje zaščitne opreme. V organizacijskem smislu nismo imeli takoj organiziranih delovišč in logistike za diagnostiko okužbe s SARS-CoV-2. Pomembna razlika je tudi, da nismo imeli praktično nobenih izkušenj v primerjavi s sedaj."

Kaj bi vendarle lahko pohvalili, da deluje v sistemu osnovnega zdravstva?

"Praktično nemoteno obravnavamo vse bolnike v njihovem domačem okolju, ambulantno in na terenu, z vsemi njihovimi akutnimi in kroničnimi boleznimi. Dobro smo organizirali mrežo covid ambulant, v katerih izbrani ali nadomestni osebni zdravniki z medicinskimi sestrami jemljemo brise in opravljamo preglede sumljivih in pozitivnih bolnikov. Zagotavljamo brezhibno 24/7 delovanje nujne medicinske pomoči, dežurno službo in mrliško pregledno službo."

Imate kak predlog za odločevalce?

"Predlogi so že leta enaki: administrativna razbremenitev in kadrovska krepitev primarnega nivoja ter izboljšanje informacijskih sistemov v zdravstvu."

In morda še kak nasvet za bolnike?

"Naj z življenjskim slogom skrbijo za svoje zdravje, naj spoštujejo zaščitne ukrepe. Dobra mera razumevanja in potrpljenja. Na pregled naj se vedno naročijo in naj bodo iskreni glede simptomov morebitne okužbe - vse to namreč ščiti naš zdravstveni sistem, da bo vsem na voljo čim dlje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta