Izvršni direktor NovaTV24 Tomašič komentiral spremembe v lastništvu: Gledanost se bo še povečala

STA, Va
08.07.2022 11:03

Nobena transakcija še ni zaključena, se je na pisanje portala Necenzurirano odzval Boris Tomašič. Pravi, da so tarča političnih pritiskov vladajoče koalicije. Zakaj so gledalce pozvali k donacijam in kakšen je odziv?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nobena transakcija v lastništvu družbe NovaTV24.si, ki izdaja program Nova24TV, še ni zaključena, je pisanje portala Necenzurirano za Slovensko tiskovno agencijo komentiral izvršni direktor NovaTV24.si Boris Tomašič. Po njegovih besedah je podjetje tarča političnih pritiskov vladajoče koalicije, zaradi česar so gledalce pozvali k donacijam. Odziv je odličen, pravi.

Boris Tomašič 
Nova24TV

"Informacije, ki jih imate, niso točne. Nobena transakcija še ni zaključena. Nezaključenih poslov pa ne komentiram. Podrobnosti posla so poslovna tajnost," je Tomašič, v javnosti znan tudi kot voditelj oddaje Kdo vam laže? na Nova24TV, komentiral, da naj bi bili trije madžarski lastniki NovaTV24.si izstopili iz lastništva. "Podjetje bo še naprej poslovalo normalno in brez težav. Gledanost se bo še povečala," je zapisal v odgovoru na vprašanje, kaj sprememba v lastniški strukturi pomeni za finančno stabilnost podjetja.

To stabilnost po Tomašičevih besedah ogrožajo "politični pritiski na podjetja, policijo in druge organe, ki jih izvajajo Gibanje Svoboda in preostala koalicija". To je nedopustno, se je odzval, zato so pozvali gledalce, da podjetju pomagajo s finančnimi prispevki. "Odziv je odličen in če se bo tako nadaljevalo, poskus vladajočih uničiti naš medij ne bo uspel," tako Tomašič.

Potem ko je konec maja madžarski podjetnik Peter Schatz družbo Nova obzorja, ki med drugim izdaja tednik Demokracija, prodal družbi NovaTV24.si, naj bi se po pisanju Necenzurirano umaknil še iz NovaTV24.si. Po poročanju portala naj bi skupaj z madžarskima podjetnikoma Agnesom Adamikom in Adamom Gaborjem Nemetho nekaj več kot 45 odstotkov delnic prodali Tomašiču, sicer tudi članu SDS.

Vodstvo NovaTV24.si je sicer ta teden za 8. avgusta sklicalo skupščino, na kateri bodo med drugim odločali o predlogu, da ostane 737.080 evrov bilančne izgube ob koncu 2021 nepokrite, ter o podelitvi pooblastila poslovodstvu za izdajo novih delnic družbe zaradi zamenjave obstoječih izdanih delnic. Namen je poenotenje in boljša preglednost izdanih delnic družbe, piše v sklicu skupščine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta