Janša in Simoniti se bosta udeležila razprave o Sloveniji v okviru skupine Evropskega parlamenta

STA, A.L.
25.03.2021 12:59
Premier Janez Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti se bosta virtualno udeležila razprave o razmerah v Sloveniji, ki jo v petek pripravlja skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic, so danes sporočili iz tiskovne službe Evropskega parlamenta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Skupina Evropskega parlamenta je na srečanje v petek poleg predsednika vlade in ministra za kulturo povabila tudi varuha človekovih pravic, vrhovno državno tožilko Mirjam Kline, ki bo nastopila kot predstavnica Društva državnih tožilcev Slovenije, ter predstavnike medijev in civilne družbe. Nastop premierja in ministra je predviden od 15.15 do 16.30.

Prva razprava o Sloveniji v okviru te skupine, ki deluje v okviru parlamentarnega odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve, je bila 5. marca. Skupina v članicah EU spremlja spoštovanje vrednot EU, zlasti v kontekstu nujnih ukrepov v boju s pandemijo covida-19.

Nekaj dni zatem je o svobodi medijev v Sloveniji - konkretno o vladnih poskusih utišanja svobodnih medijev na Poljskem, Madžarskem in v Sloveniji - razpravljal tudi Evropski parlament na plenarnem zasedanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta