Janša napovedal rekord, neuradno naj bi bilo pozitivnih več kot 1300 testov

M.R.
21.10.2020 07:53

Premier Janez Janša je sinoči na Twitterju objavil, da je bilo v torek do večera potrjenih že več kot 1100 okužb. Hkrati je ljudi, ki so protestirali proti policijski uri, pozval, naj "se streznejo".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik vlade Janez Janša
Robert Balen

"Raste tudi število okužb. Danes že preko 1.100. Streznite se," je sinoči tvitnil premier Janez Janša v odzivu na zapis, da se je na Glavnem trgu v Mariboru zbralo preko sto ljudi, ki protestirajo proti policijski uri. Danes spletni portal 24ur poroča, da je bilo včeraj potrjenih 1323 primerov okužb. 

"Vse, ki se norčujejo iz zelo resne situacije #Covid_19, nasprotujejo nujnim ukrepom za zmanjšanje stikov in posledično okužb ter #MSM, ki to razpihujejo, ponovno pozivamo k treznosti in odgovornosti Ogrožate zdravje in življenja. Današnje št. okužb je rekordno. Ukrepi so nujni," je Janša tvitnil še nekoliko pozneje. 

Nekaj deset protestnikov se je z Glavnega trga umaknilo okoli 21.30. Slišati je bilo, da bi se lahko zbrali spet danes. 

Sicer pa bo vlada rezultate včerajšnjih testiranj predvidoma objavila do 11. ure. Pričakovati gre, da bo govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin o tem spregovoril tudi na novinarski konferenci.

Doslej je bilo največ potrjenih okužb v Sloveniji pretekli petek. Ob 5605 opravljenih testih jih je bilo pozitivnih 898. Po do zdaj znanih podatkih je bilo največ pacientov s covid-19 v bolnišnicah v ponedeljek, ko je bilo hospitaliziranih 313 bolnikov, od tega 55 na oddelkih za intenzivno nego. Skupno je v Sloveniji za boleznijo, ki jo povzroča novi koronavirus, umrlo 192 ljudi. V zadnjih tednih je močno narasla tudi 14-dnevna pojavnost okužb koronavirusa, ki je bila po ponedeljkovih podatkih že pri 368 okužb na 100.000 prebivalcev. 

Vodja strokovne skupine vlade za covid-19 Bojana Beović je v ponedeljek ocenila, da je v Sloveniji okužen že en odstotek celotnega prebivalstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta