Jubilejni kantavtorski festival v Mariboru z mednarodno udeležbo: Zvoki z ulic na oder

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
08.09.2024 12:15

Deset festival SOS je na koncertu pri Vetrinjskem dvorcu ponudil poleg slovenskih, denimo Petra Andreja in Tadeja Vesenjak, tudi avtorje iz Bosne in Hercegiovine, Hrvaške in Srbije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miodrag Jakšić - Mićo iz Beograda je na festivalu zapel svojo poezijo.
Boris Jaušovec

S koncertom na odru pri Vetrinjskem dvorcu v Mariboru se je v soboto zvečer končal deseti, jubilejni, kantavtorski festival Sound of Street (SOS oziroma zvoki ulic).

Tadej Vesenjak v elementu na festivalu SOS v Mariboru, 7. septembra 2024
Boris Jaušovec

Občinstvo so navdušili prav vsi nastopajoči kitarski gostje, od liričnega Petra Andreja, prek prleško neposrednega Tadeja Vesenjaka in Pat Terna, ki je pravzaprav kot one man band izvajal elektronsko glasbo, pa do ljubljenke publike Mostarke Anite Šujnić in izkušenega Vedrana Ivoreka iz Velike Gorice na Hrvaškem ter Miodraga Jakšića - Miće iz srbske prestolnice. Slednji, ki se je skupaj s povezovalcem programa Jernejem spomnil tudi nedavno preminulega Bore Čorbe, je ob kitarski spremljavi Mariborčana Saida Bešlagića zrecitiral svojo poezijo, malo pa jo je tudi zapel.

Miodrag Jakšić - Mićo iz Beograda je na festivalu zapel svojo poezijo.
Boris Jaušovec

Nekatere od omenjenih avtorjev so Mariborčani lahko slišali že pred tem, saj so nastopili kot pravcati ulični glasbeniki na treh različnih lokacijah v mestu. Vstopnine tudi letos ni bilo ni bilo, obiskovalci pa so smeli v nastavljeni klobuk vreči kaj denarja, če jim je bilo všeč oziroma če so ga sploh vzeli s sabo. (bj)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta