Kadrovski premiki na Kolodvorski: Ksenija Koren in Martin Nahtigal prevzemata novi funkciji

B.P., M.R.
22.02.2023 14:36

Bodo sedaj vendarle izvedli reorganizacijo dopisniške mreže? Uroš Urbanija je medtem sprožil disciplinska postopka zaradi prenosa proslave ob kulturnem prazniku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Jadranka Rebernik je po odstopu Nataše Prislan z mesta urednice zunanjepolitične redakcije za vršilko dolžnosti urednice začasno imenovala Ksenijo Koren, smo neuradno izvedeli. Poleg tega so se z urednikom notranjepolitične redakcije Boštjanom Veseličem dogovorili, da njegove dolžnosti začasno prevzame Martin Nahtigal. Kot je še slišati na Kolodvorski, naj bi kmalu sledila reorganizacija informativnega programa javne televizije, vanjo pa je že vključen tudi Rajko Gerič, ki je ta teden zasedel položaj odgovornega urednika informativnega programa na drugem programu.

Ksenija Koren
Robert Balen

Ker naj bi zdaj Ksenija Koren z novo funkcijo pristala tudi v dopisniški komisiji, nekateri opozarjajo, da bi komisija z njenim glasom vendarle lahko skrčila dopisniško mrežo, kar se je napovedovalo pred časom. Po takratnih informacijah naj bi namreč razmišljali o ukinitvi dopisništva v Rimu in Vatikanu, enega od dveh dopisniških mest v Bruslju ter o zamrznitvi dopisništev v Berlinu in Moskvi. Medtem so sicer že vzpostavili dopisništvo v Bangkoku. 

Vodstvo RTV Slovenija je v odzivu na očitke v javnosti v zvezi z načrtovanimi spremembami dopisniške mreže, potem ko je generalni direktor programskemu svetu posredoval smernice o tem, kako naj bi ta bila v tujini v prihodnjih letih posodobljena in usklajena s spremenjenimi okoliščinami v mednarodnem okolju, junija lani pojasnilo, da pogovori še potekajo.

Kot nam je uspelo neuradno izvedeti, naj bi sedaj razmišljali o ukinitvi dopisništev v Moskvi in Washingtonu ter enega dopisniškega mesta v Bruslju. 

Na MMC Koren ostala brez glasov

Ksenija Koren se je po tem, ko je delala za nekdanjega premierja Janeza Janšo in ko je vodila službo za odnose z javnostmi državnega HSE, v drugi polovici lanskega leta vrnila v medijski svet. Nekdanja novinarka Večera, Financ, Slovenskih novic in Žurnala24, sodelovala pa je tudi s političnim delavcem v medijih Bojanom Požarjem, se je 15. oktobra lani zaposlila na delovno mesto urednik novih medijev in socialnih omrežij. Pozneje so jo zaposlili na mesto urednice uredništva. 

Ksenija Koren se je prijavila tudi na razpis za odgovorno urednico uredništva MMC. Ko je kolektiv multimedijskega centra RTV Slovenija glasoval o treh kandidatih za ta položaj, ni za njeno imenovanje glasoval nihče izmed 30 članov uredništva. 

Nahtigal v Janševi vladi delal na ministrstvu

Spomnimo pa tudi, da se je na TV Slovenija v času, ko je direktor postal Uroš Urbanija, zaposlil tudi Martin Nahtigal. Pred tem je sodeloval z Domovino, na družbenem omrežju Twitter pa se predstavlja kot zgodovinar in filozof. V prejšnji Janševi vladi je bil šest mesecev tudi vodja kabineta ministrice Helene Jaklitsch v uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta