Kako daleč bosta šla Gantar in Desus z Urošem Priklom? Do konca?

DR
26.11.2020 12:21
Vlada še vedno nima na dnevnem redu menjave Tine Bregant, državne sekretarke na ministrstvu za zdravje, z Urošem Priklom, čeprav je gradivo pripravljeno že slab teden.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Tomaž Gantar je pred slabim tednom na vladni sekretariat, ki ga vodi Božo Predalič, dolgoletni tesni sodelavec premiera Janeza Janše, poslal sklep o razrešitvi državne sekretarke Tine Bregant in imenovanju njenega naslednika Uroša Prikla, nekdanjega poslanca, državnega sekretarja, člana Gantarjevega Desusa. Službuje v UKC Ljubljana kot vodja nabave nemedicinskega materiala in storitev. {api_embed_photo_R30}609015{/api_embed_photo_R30}

Predalič, očitno po odločitvi vrha vlade, razrešitve Bregantove in imenovanja Prikla ni uvrstil na nobeno od zadnjih vladnih sej, tudi na današnjo za zdaj ne. Takoj po nameri, da Gantar Bergantovo zamenja s Priklom, so se na slednjega usuli očitki SDS - o njegovi domnevno sporni vlogi pri nabavi domnevno predragih hitrih testov in vlogi v sojenju napadalcem na nekdanjega novinarja Mira Petka. V obeh primerih je Prikl očitke kategorično zavrnil; da s pozicije, ki jo je imel na UKC Ljubljana, ni vplival na posel s hitrimi testi ali z medicinskim materialom, kar naj bi pisno potrdil tudi UKC Ljubljana in tamkajšnji direktor Janez Poklukar. Prikl bi bil pri Gantarju primarno zadolžen za ureditev področja dolgotrajne oskrbe, problematiko pozna že iz časov delovanja na ministrstvu za delo, nekaj časa pa je bil tudi direktor doma za starejše občane Pod gorco. 

Direktor NIJZ Milan Krek na TV Slovenija (foto: Tv Slovenija)
Tv Slovenija

Nove dimenzije so dobila tudi razmerja Desus-Janša-SDS, potem ko je postalo jasno, da je favorit za vrnitev na čelo stranke Karl Erjavec. Ta te dni, ko kongresne dejavnosti že tečejo, nadaljuje razne pogovore, tudi s SMC, kjer del stranke za razliko od Zdravka Počivalška noče zapirati vrat Koaliciji ustavnega loka. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta