Kako dolgo bo Andrej Tumpej še vodil Dravske elektrarne Maribor

30.09.2021 10:33
V Holdingu Slovenske elektrarne pripravljajo kadrovske postopke za izbiro novega direktorja DEM. Kandidira lahko tudi zdajšnji direktor
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Tumpej bo Dravske elektrarne Maribor vodil največ do 30. decembra letos.
Sašo Bizjak

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je direktorja Dravskih elektrarn Maribor (DEM) Andreja Tumpeja, ki se mu mandat izteče danes, imenoval za začasnega direktorja do najkasneje 30. decembra letos. Čeprav so izbirni kadrovski postopki za novega prvega moža DEM v teku, se, kot kaže, v HSE še niso mogli uskladiti o tem, kdo naj vodi Dravske elektrarne v prihodnjem štiriletnem obdobju. Glede na to, da je HSE, ki ga vodi Viktor Vračar, sicer iz kvote SMC, v državni lasti, bo ta odločitev temeljila tudi na koalicijski kadrovski kombinatoriki. 

Pred dnevi, ko smo v Večeru napovedali, da naj bi Tumpeju za tri mesece podaljšali mandat za vodenje DEM, so nam iz te mariborske energetske družbe odgovorili takole: "Direktor Dravskih elektrarn Maribor upa na zaupanje in ponovno priložnost v funkciji vodenja družbe s strani lastnika tudi v prihodnjem štiriletnem mandatu, ko se načrtujeta realizacija začetih in načrtovanih projektov ter nadaljevanje širitve proizvodnje iz obnovljivih virov energije v skladu z načrti skupine HSE in države."

"Vsekakor lahko gospod Andrej Tumpej ponovno kandidira za naslednji mandat na tem delovnem mestu oziroma funkciji," pa so nam odgovorili iz HSE.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta