Kako močno je novi koronavirus prizadel lokalne ponudnike storitev v Sloveniji?

Gregor Grosman Gregor Grosman
22.04.2020 08:41

Med najbolj prizadetimi so ponudniki dogodkovnih storitev, med katere spadajo glasbene skupine in DJ-ji, catering ponudniki in gostišča, fotografi, animatorji. Povpraševanje po ločitvenih odvetnikih se je povišalo za kar 55,3 odstotka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Jaušovec, Profimedia

Spletni portal Omisli.si, ki povezuje stranke in ponudnike storitev, je opazil velik upad povpraševanja in ponudbe zaradi ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Po dobrem mescu dni, odkar so bili sprejeti ukrepi in odloki vlade glede omejevanja neposredne prodaje storitev, so zbrali podatke, kako je to vplivalo ali še vpliva na poslovanje ponudnikov storitev, ki svoje storitve tradicionalno opravljajo v domovih strank (na primer mojstri gradnje in obnove, keramičarji, slikopleskarji, čistilni servisi ...) ali pa so vezani na druženja, ki so te dni odpovedana, denimo poročni ponudniki. 

Katere panoge so najbolj prizadete?

Profimedia
Omisli.si

Podpreti lokalne ponudnike

Spletni portal svoje uporabnike poziva, da se mobilizirajo in skušajo pomagati malim podjetjem in obrtnikom v teh negotovih časih. "Lokalni ponudniki storitev nas zdaj potrebujejo bolj kot kadarkoli prej," so zapisali. Prav tako spodbujajo ponudnike, da čim več svojih storitev, kjer je to mogoče, v celoti pričnejo nuditi tudi na daljavo: glasbeniki pričnejo učiti igranje glasbil, team building ponudniki ponudijo spletne programe za krepitev ekip in podobno.

Za lepotne posege trenutno ni zanimanja. 
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta