Kdo bo namesto Vanje Vardjana urednik razvedrilnega programa na TV Slovenija?

Va, STA
23.02.2024 15:28

Na Kolodvorski so objavili razpis.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vanja Vardjan je odstopil po izboru slovenske predstavnice za pesem Evrovizije. 
Robert Balen

Odgovorni urednik razvedrilnega programa TVS bo imenovan za štiri leta. Pisne prijave zbirajo do 26. februarja. Dosedanji odgovorni urednik Vanja Vardjan je pred mesecem dni odstopil zaradi domnevnih nepravilnosti pri izboru slovenske skladbe za pesem Evrovizije.

Poleg v razpisu navedenih pogojev z dokazili morajo kandidati vlogi priložiti program dela in vizijo razvoja razvedrilnega programa Televizije Slovenija. 

Slovenijo bo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije zastopala Raiven s skladbo Veronika. Da je za letošnjo pesem Evrovizije izbrana Raiven, je RTV Slovenija razkrila na decembrski novinarski konferenci. Pevko so izbrali med več kot sto prijavljenimi na razpis. Na podoben način je bila lani za nastop na Evroviziji izbrana skupina Joker Out.

Pred tem je izbor slovenske skladbe za pesem Evrovizije potekal na prireditvi RTV Slovenija Ema, kjer je bil predstavnik izbran prek telefonskega glasovanja občinstva ter z glasovi strokovne žirije. Zadnja Ema je bila leta 2022, ko je bila za nastop na Evroviziji izbrana skupina LPS.

Sum morebitnih nepravilnosti pri izvedbi javnega natečaja za izbor letošnjega slovenskega predstavnika na tekmovanju za pesem Evrovizije obravnava tudi komisija za preprečevanje korupcije (KPK).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta