Knovs neuradno danes v nadzor na Sovi, kaj preiskujejo?

STA, A.L.
15.10.2020 14:09

Pooblaščena skupina Knovsa po neuradnih informacijah danes opravlja nadzor na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji. Kaj natančno preiskujejo, ni znano, je pa imela komisija na dnevnem redu današnje dopoldanske seje točko o vplivu ministrstva za notranje zadeve na delo nadzorovane varnostne službe pri izvajanju nadzorovanih ukrepov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na še eni dopoldanski seji pa je komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) določila pooblaščeno skupino, ki opravlja nadzor.

O čem bo tekla beseda na Sovi, uradno ni znano. Je pa Knovs v minulih tednih v okviru obravnave vpliva ministrstva za notranje zadeve na delo nadzorovane varnostne službe pred časom že opravil nadzor na Generalni policijski upravi, na upravi kriminalistične policije in na Nacionalnem preiskovalnem uradu.

Ti nadzori so bili povezani z obveznimi navodili, ki jih je notranji minister Aleš Hojs konec julija izdal vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije Andreju Juriču. Šlo je za zahtevo za revizijo nekaterih primerov, zlasti s področja gospodarstva, korupcije in organiziranega kriminala, ki jih opravlja Nacionalni preiskovalni urad.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta