Lastniki nepremičnin v drugih občinah bodo lahko v soboto odšli na svoje posesti, izpolniti bodo morali izjavo

M.R.
16.04.2020 11:26

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je dejal, da bo po včeraj sprejetem odloku od sobote dovoljeno prehajanje med občinami tistim, ki imajo v drugih občinah v lasti ali najemu nepremičino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Hojs
Anže Malovrh/sta

Ob prehodu v drugo občino bodo morali podpisati posebno izjavo, na kateri bosta ime in priimek, ter podatki o tem, od kje in kam potujejo ter namen potovanja. Na izjavi bo tudi število dni, ki jih bodo prebivalci Slovenije preživeli na drugi lokaciji. V teh občinah lastnikom nepremičnin, ki sicer živijo v drugi občini, še vedno ni dovoljeno hoditi v trgovine in koristiti druge storitev, ki jih imajo sicer na voljo v matični občini. 
Avtokampi sicer ostajajo zaprti, ampak lastniki prikolic lahko odidejo v drugo občino in tam uredijo najnujnejše zadeve ter se nato vrnejo v občino prebivališča, je pojasnil minister. 
Od sobote dalje bodo dovoljene tudi športne aktivnosti, pri katerih ni potreben tesen oseben stik. Kot primer je navedel tenis, golf in balinanje. Dovoljeno je izvajati tiste športne aktivnosti, kjer ljudje niso "drug ob drugemu", je poudaril Hojs. Dodal je, da bodo še naprej prepovedani ekipni športni kot so nogomet, košarka, rokomet ali kaj podobnega, je dejal minister. 
Hojs je poudaril, da v športnih parkih, kjer se bodo izvajali ti športi, še vedno ni dovoljena gostinska ponudba. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta