Letalski prevoznik British Airways ponovno z ljubljanskega letališča v London

Gregor Grosman Gregor Grosman
24.05.2022 08:18

V poletnem voznem redu pričakujejo pri Fraportu tudi vzpostavitev letov prevoznika Air Montenegro v Tivat in prevoznika Israir v Tel Aviv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Iz družbe Fraport Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, so sporočili, da bo letalska družba British Airways z Brnika danes ponovno vzpostavila lete na londonski Heathrow. Britanski prevoznik bo na eno največjih prometnih vozlišč na svetu ponujal pet letov tedensko – vsak torek, sredo, petek, soboto in nedeljo. Odhodi bodo v popoldanskem času vsak torek in sredo, večerni leti pa ob petkih, sobotah in nedeljah. V primerjavi s preteklo sezono bo povezavo okrepil, z zgodnejšim začetkom in pogostejšim letenjem, lete pa bo prevoznik opravljal z letaloma airbus A320 in A321. 

EPA

Poslovodna direktorica Fraporta Slovenija​ Babett Stapel je vrnitev britanskega nacionalnega prevoznika na ljubljansko letališče pozdravila z besedami: "Veseli smo, da British Airways z letenjem v tej poletni sezoni začenja že tako zgodaj in bo več čas povezave ponujal pet tedenskih frekvenc. Predstavlja dobrodošlo pridobitev naše mreže letov. Pričakujemo močno povpraševanje v obe smeri – s strani turistov, ki bodo odkrivali Slovenijo in potnikov, ki se bodo odpravljali raziskovat Veliko Britanijo."

Poleg prevoznika British Airways lete v London z ljubljanskega letališča ponujata tudi dva nizkocenovna prevoznika. Wizz Air leti trikrat tedensko na londonski Luton, easyJet pa šestkrat tedensko na londonski Gatwick.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta