Ljubo Jasnič odgovoril Aleksandri Pivec: Stranka DeSUS ne ugaša. Mateje Udovč ne bo na koalicijski vrh

Luka Mlakar Luka Mlakar
13.01.2022 13:39

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je zavrnil očitke, da stranka upokojencev ugaša. Številke ne lažejo in kažejo drugačno sliko, kot bi si jo želeli videti tisti, ki si želijo našega članstva. Pri tem je imel v mislih zlasti stranki SAB in Naša dežela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je zavrnil navedbe, da stranka DeSUS ugaša.
Andrej Petelinšek

Prvak DeSUS Ljubo Jasnič je poudaril, da številni "napadi" na članstvo stranke upokojencev, ki jih prek predsednikov nekaterih občinskih odborov vodita SAB pod vodstvom Alenke Bratušek in Naša dežela pod vodstvom Aleksandre Pivec, da stranko zapustijo in se včlanijo k njim, zahteva odgovor. Pivčeva je po njegovih besedah nedavno izrekla kar nekaj neresničnih izjav o DeSUS, Bratuškova pa da se hvali z velikim številom prebegov celotnih občinskih odborov stranke upokojencev.

Jasnič: Vsi poskusi vdorov v stranko so se slabo končali

"Obema je skupna posredna izjava, da člani iz stranke izstopajo, da prestopajo, ker stranki nihče več ne verjame in zato stranka DeSUS ugaša," je v sporočilu za javnost pojasnil Jasnič. Po njegovih navedbah pa zadnje številke o članstvu v DeSUS kažejo drugačno sliko, "kot bi si jo želeli videti vsi, ki si želijo našega članstva". "Pa ne gre, vsi poizkusi destabilizacije in vdorov v stranko so se slabo končali. To samo govori o stabilnosti in pripadnosti članstva, o spoštovanju do lastne stranke, ki je na političnem zemljevidu Slovenije prisotna že 30 let," je poudaril Jasnič.

Stranka DeSUS po njegovih besedah ne ugaša, volilne aktivnosti pa da so v polnem teku, tako po organizacijski kot tudi po vsebinski plati. "Priprave na volitve 2022 potekajo po sprejetem programu na organih stranke, na terenu pa se evidentirajo kandidati za izvolitev v državni zbor. Potekajo tudi pogovori z vodstvi drugih strank o možnem enotnem programskem nastopu na volitvah," je zapisal Jasnič in dodal, da je med članstvom čedalje več optimizma, dobrih in iskrenih odnosov ter zaupanja. Vse to je po njegovih besedah posledica "razčiščevanja in odstranjevanja vsega tistega iz stranke, kar je in tistih, ki so v zadnjih letih uničevali in hromili homogenost med članstvom".

Pivčeva: Naša dežela lahko prevzame nasledstvo DeSUS

Maribor: izjava za medije po ustanovnem kongresu stranke Gibanje Za ljudi, ki jo bo ustanovila nekdanja predsednica DeSUS Aleksandra Pivec s somišljeniki; pred stavbo na Tržaški cesti 65, MARIBOR -
Igor Napast

Ko gre za Jasničeve izjave o Bratuškovi, se te navezujejo na lanski prestop okoli 250 članov DeSUS v SAB. Pivčeva je medtem v nedavni izjavi za Planet TV ocenila, da stranka DeSUS ugaša. "Prepričana sem, da lahko mi kot stranka Naša dežela nekako nosimo to nasledstvo, ki ga je v preteklosti vzpostavila in tudi uspešno opravljala DeSUS. Torej gre za skrb, za vzpostavljanje dobrega socialnega okolja za starejšo generacijo, za upokojence," je dejala Pivčeva. Iz njene stranke so kot odziv na Jasničeve navedbe danes sporočili, da Pivčeva ne napada nikogar, še najmanj pa člane DeSUS: "Nekdanji člani stranke DeSUS nas redno kontaktirajo in sprašujejo o delovanju stranke Naša dežela na njihovem območju. Čutiti je, da prepoznavajo trud in usmerjenost v prihodnost, ki jo imamo v naši stranki." 

Kot so poudarili, bodo na volitvah vsem upokojencem zagotovili stabilno stranko, ki spoštuje svoje poslance in člane ter ki bo upokojencem zagotovila stabilne in dostojne pokojnine ter kakovostno zdravstveno oskrbo na domu. "Tukaj morate iskati razloge, da se nekdanji člani stranke DeSUS v takšnem številu pridružujejo stranki Naša dežela in ustanavljajo njene odbore v svojem lokalnem območju. Veseli in hvaležni smo, da jih toliko pride k nam, saj so to odprti, dobri in marljivi ljudje, ki bi jih bila vesela vsaka politična stranka – razen lastna očitno ne," so Jasniču odgovorili pri Pivčevi.

Pivčeva se je v začetku tedna sestala tudi s poslancema DeSUS Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom. Po poročanju STA so preverjali tudi možnosti glede sodelovanja na prihajajočih državnozborskih volitvah. Simonovič, ki naj bi že v kratkem zapustil DeSUS, ima glede vnovične kandidature na parlamentarnih volitvah več ponudb. S kom se pogovarja, za zdaj ne želi razkrivati, je pa k Pivčevi v začetku meseca prestopil tiskovni predstavnik poslancev DeSUS Dejan Cesar. Iz Naše dežele so medtem danes sporočili, da se nepovezana poslanka in članica njihove stranke Mateja Udovč ne bo udeležila jutrišnjega koalicijskega vrha na Brdu pri Kranju, ker da ni več del koalicijskih poslancev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.