Mariborsko letališče: Za koncesijo se zanima letalska šola iz Trbovelj

STA, Va
20.04.2023 18:59

Podjetje SIDrone, ki se je edino prijavilo (skupaj s partnerskim podjetjem), bo zdaj povabljeno k prvim pogovorom. Predtem je ministrstvo za infrastrukturo razpis za podelitev koncesije dvakrat podaljšalo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Ministrstvo za infrastrukturo se bo o možnosti podelitve koncesije za izvajanje storitev obratovanja na Letališču Edvarda Rusjana v Mariboru pogajalo z edinim prijavljenim kandidatom, letalsko šolo SIDrone, ki nastopa s partnerjem Ključavničarstvo Kunc, je razvidno iz objave na portalu javnih naročil.

Stoodstotni lastnik letalske šole SIDrone s sedežem v Trbovljah je Rok Belič, 100-odstotni lastnik Ključavničarstva Kunc s sedežem v Sinji Gorici pri Vrhniki pa Anton Kunc. SIDrone je po podatkih Ajpesa leta 2021 zabeležil 5660 evrov čistega dobička (leto dni pred tem 1927 evrov) in 11.950 evrov prihodkov od prodaje (leta 2020 1950 evrov). Ključavničarstvo Kunc pa je imelo leta 2021 782.615 evrov dobička (leta 2020 746.058 evrov) in 1,67 milijona evrov prihodkov od prodaje (leta 2020 1,92 milijona evrov).

Strokovna komisija je prispelo prijavo pregledala z vidika obstoja izključitvenih razlogov, izpolnjevanja pogojev za priznanje sposobnosti in drugih zahtev razpisne dokumentacije. SIDrone je izkazal izpolnjevanje vseh pogojev za priznanje sposobnosti za drugi krog konkurenčnega dialoga, je v sklepu o primernosti SIDrone za pogajanja zapisalo infrastrukturno ministrstvo. To pomeni, da bo podjetje povabljeno k pogovorom, na katerih bodo uskladili obseg in način izvajanja koncesije, vzorec koncesijske pogodbe in drugih elementov, potrebnih za oddajo končne pisne ponudbe.

Po zaključenih pogovorih bo ministrstvo oblikovalo povabilo k oddaji končne ponudbe, iz katere bodo morale biti razvidne končne ponujene vrednosti glede na posamezna merila razpisne dokumentacije. Koncedent bo končno ponudbo ocenil skladno z merili, postopek izbire pa končal z izdajo akta izbire, s podpisom koncesijske pogodbe in izpolnitvijo morebitnih odložnih pogojev.

Na ministrstvu ob tem dopuščajo možnost, da v primeru, da ne bo finančno sprejemljive ali vsebinsko ustrezne končne ponudbe, postopek javnega razpisa zaključijo brez izbire.

Ministrstvo za infrastrukturo je razpis za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja na mariborskem letališču podaljšal dvakrat po dva tedna. Kot je ob zadnjem podaljšanju povedala ministrica Alenka Bratušek, so se za to odločili, ker so morebitni ponudniki pred dokončno odločitvijo želeli še nekaj dodatnih informacij. Ker si po njenem resnično želijo najti najboljšo rešitev za letališče, niso videli težav, da jim ne bi ugodili.

Ministrica je ob tem ponovila, da ima mariborsko letališče zelo veliko neizkoriščenih možnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta