Miha Kordiš o svinjah med poslanci in poslankami, vodja njegove poslanske skupine o Šarčevih krofih

VČ, STA
25.10.2019 18:51

Poslanci bi se morali opravičiti tako, da zavrtijo kolo nazaj pri ukinitvi dodatka za delovno aktivnost in pri dohodninski reformi, misli njihov kolega iz Levice. Kar je bil objavil na facebooku, ne bo umaknil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Kordiš
Robert Balen

"Kdor od poslank in poslancev je včeraj podprl zvišanje lastne plače za 700 evrov letno in zato zavrtal 135 milijonov evrov luknje v proračun - danes pa to luknjo polni z jemanjem 200 evrov dodatka revno zaposleni materi samohranilki - je navadna svinja! 
Za najboljše plače davčni privilegiji, za revne zaposlene prazen krožnik. Besen sem bolj, kot znam zapisati."

{facebookpost}https://www.facebook.com/miha.kordis/posts/419793898739087{/facebookpost}
To je po sprejetih spremembah dohodninske lestvice v državnem zboru na facebooku včeraj objavil poslanec Levice Miha Kordiš"Bil sem jezen, še vedno sem. To preprosto ni fer," je povedal dan pozneje. Na vprašanje, ali se mu zdi tak zapis primeren ali ga obžaluje, je odgovoril, da bi se morali poslanci opravičiti tako, da zavrtijo kolo nazaj pri ukinitvi dodatka za delovno aktivnost in pri dohodninski reformi. "Neprimerno je to, da se jemlje tistim, ki že tako nič nimajo. Če kaj, bi morale biti v medijskem fokusu ne svinje, ampak svinjarije," je dodal. Objave na facebooku ne bo umaknil. 
Med poslanci je slišati opazke o Kordiševem izražanju na sejah, v preteklosti pa je že vzbudil pozornost z zapisi na družabnih omrežjih, zlasti glede podjetnikov in kapitala. Marca se je tudi premier Marjan Šarec v odgovorih na poslanska vprašanja obregnil ob Kordišev zapis na facebooku, da je Levica izstavila zabeljen račun za podporo proračunu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta