Minister Dikaučič naj bi občini, v kateri gradi hišo, dolgoval 20 tisočakov, se mu bodo usedli na plačo?

Miha Raičevič
22.09.2021 09:42
Minister za pravosodje Marjan Dikaučič je tri tedne po prisegi v državnem zboru začel graditi stanovanjsko hišo v naselju Proseniško na zemljišču, ki ga je s partnerico kupil že leta 2017, poročajo na spletnem portalu Necenzurirano.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister Marjan Dikaučič je kot novi minister za pravosodje prisegel sredi junija.
Robert Balen

Pri tem pa naj bi prišlo do zapleta, saj, kot še poroča portal, Marjan Dikaučič že nekaj časa ne želi plačati komunalnega prispevka. Za portal je minister potrdil, da ima parcelo v občini Šentjur in da je za gradnjo tudi že pridobil gradbeno dovoljenje, ni pa odgovoril na vprašanje, ali je že poravnal omenjeni prispevek, s katerim bi poravnal del stroškov gradnje in koriščenja vodovoda, kanalizacije in ceste.

Minister naj bi tako občini dolgoval najmanj 20.000 evrov, poroča Necenzurirano, ki dodaja, da je dobrih tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče kupil marca 2017, malo za tem, ko se je neuspešno potegoval za položaj direktorja Zdravstvenega doma v Šmarju pri Jelšah. 

Gradbeno dovoljenje sta minister in partnerica pridobila že julija lani, že prej sta na občino oddala vlogo za odmero komunalnega prispevka, a se je nato zapletlo. Občina naj bi mu sprva odmerila dobrih 30.000 evrov prispevka, na to odmero pa se je minister pritožil na ministrstvo za okolje, ki mu je ugodilo, saj je bil prispevek odmerjen še po starem odloku iz leta 2006. Od letošnjega marca pa je v občini v veljavi nov odlok za odmerjanje komunalnih prispevkov, na podlagi katerega bi moral Dikaučič plačati okoli 20.000 evrov, česar pa, kot poroča Necenzurirano, še vedno ni storil. Prav tako naj ne bi oddal nove vloge za odmero prispevka, je pa že začel graditi hišo. 

Necenzurirano poroča, da naj bi se Dikaučič lotil tudi nepremičninskega projekta na Obali, kjer je februarja postal lastnik parcele na hribu nad Strunjanom s pogledom na morje. Kupil naj bi jo od svojega nekdanjega podjetja Trijus, ki je zemljišče kupilo na dražbi, po informacijah portala Necenzurirano pa naj bi svojemu podjetju plačal nekaj manj kot 50.000 evrov. A za zdaj ni znano, kakšne načrte naj bi imel s tem projektom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta