Minister Mesec ne gre nikamor: "Predsedniku vlade sem predstavil predlog, ki ga je sprejel z razumevanjem"

Matej Grošelj Matej Grošelj
21.09.2022 09:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Mesec in Simon Maljevac želita nadaljevati delo na ministrstvu za delo. Maljevac v tem primeru ne bo minister, ampak bo ostal sekretar.
Luka Mesec in Simon Maljevac želita nadaljevati delo na ministrstvu za delo. Maljevac v tem primeru ne bo minister, ampak bo ostal sekretar.
Robert Balen
Predvidene ustanovitve novega ministrstva za solidarno prihodnost očitno ne bo. Ker ga zaradi blokade SDS še vedno ni mogoče vzpostaviti, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec predlaga, da vlada področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije prenese pod obstoječi resor ministrstva za delo. Po besedah koordinatorja Levice bi se koalicija s tem izognila izgubi časa ob dolgotrajnem postavljanju novega ministrstva. 

Kakšen je odziv koalicije in kaj prenos dodatnih pristojnosti na ministrstvo za delo prinaša v praksi? Bo SDS predlagal nov referendum, če se bo Golobova koalicija odločila za dodatne popravke zakona o vladi? 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta