Na Hrvaškem izmerili -15°C, pri nas jutri ponekod še hladneje. Kakšen bo začetek prihodnjega tedna?

A.L.
12.02.2021 10:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Hrvaško je zajela občutna ohladitev, po poročanju tamkajšnjih medijev so se včeraj zvečer ponekod v visokogorju temperature spustile pod -15°C. Na kopnem so se današnje jutranje temperature gibale med 0 in -10°C. Temperature nad lediščem so izmerili le na jugu države in posameznih otokih. Po napovedih meteorologov bo mraz trajal še nekaj dni.

Precej hladno bo v teh dneh tudi pri nas. Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na Primorskem bo dopoldne tudi pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem ob burji okoli 4 °C. Ponoči bo pretežno jasno, nekaj koprenaste oblačnosti bo na jugu Slovenije. Burja na Primorskem se bo krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -17 do -7, v krajih z burjo okoli -2 °C, napovedujejo na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO). 

Jutri bo pretežno jasno, zlasti na vzhodu Slovenije bo popoldne občasno tudi zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod po državi pa bo pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem okoli 2 °C. Ob tem na ARSO opozarjajo, da bodo v soboto na Primorskem sunki burje ponekod dosegali hitrosti med 100 in 120 kilometrov na uro.

V nedeljo in ponedeljek bo jasno z mrzlim jutrom. Burja na Primorskem bo v nedeljo oslabela in v ponedeljek ponehala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta