(VIDEO) Visoka plima ob obali, morje ogroža stavbe. Poglejte si posnetek iz Rovinja

A.L.
10.02.2021 14:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rovinj pred leti ...
Profimedia

Že včeraj smo poročali, da na Hrvaškem pričakujejo veliko vremensko spremembo. Po nadpovprečno toplem prvem delu tedna prihaja mraz, ki bo vztrajal nekaj dni. Kljub temu padavin ne pričakujejo, napovedujejo veliko jasnine. V četrtek naj bi se tako čez noč ohladilo, v dneh, ki bodo sledili, bo hladneje od povprečja, na Jadranu pričakujejo tudi močno burjo. Pred nenadno ohladitvijo bodo ponekod na Jadranu obilnejše padavine, tudi nevihte.

Napovedi vremenoslovcev pa se že uresničujejo, z vremenskimi težavami so se soočali tudi v Rovinju, kjer je zaradi visoke plime obstajala nevarnost poplav. Hrvaški portal Index piše, da je morje, ki je bilo tik pred tem, da se razlije po ulicah, ogrožalo tamkajšnje stavbe. Na nekaterih delih obale, zlasti na severnem Jadranu, močno dežuje, čez dan vzdolž Jadrana pričakujejo lokalno močnejše nalive, Index poroča tudi o močnem vetru. Prav zato so prekinjene tudi posamezne trajektne in katamaranske linije.

Že jutri lahko ponekod zapade tudi nekaj snega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta