(NA IZMENJAVI) "Zame ste prijazni in odprti." Češki študent Martin Vesely o slovenskih zastavah in Triglavu

Larisa Pukšič
26.02.2020 11:14

Martin Vesely je v Sloveniji na študentski izmenjavi. Prihaja s Češke in študira farmacijo. Odločil se je, da bo Brno za slabe pol leta zamenjal za Ljubljano. Je velik ljubitelj različnih športov, a najraje igra nogomet. Rad se druži s prijatelji in poseda ob dobri pijači.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz Brna v Ljubljano ...
Larisa Pukšič

Kdaj ste prišli v Slovenijo in kdaj se vračate domov?
"V Slovenijo sem prišel pred dvema tednoma in bom ostal do konca meseca junija. Morda bom ostal tudi dlje, tega zdaj še ne vem. Je zapisano v zvezdah." (smeh)
Zakaj ste izbrali ravno našo državo?
"No, odločal sem se med Finsko in Slovenijo, ker imata obe državi prekrasno naravo, kar mi je zelo všeč. Na koncu sem se odločil, da pridem sem, ker je bil tudi čas študija ustreznejši. Na Finskem bi moral začeti že v sredini januarja, kar pa mi ne bi uspelo. Po drugi strani pa tudi zato, ker je slovenski jezik slovanski, tako kot češčina. Želim se naučiti čim več besed, vas razumeti. Pa še cene so nižje."
Ste pred tem že obiskali Slovenijo?
"Da, a smo jo z družino zgolj prečkali, ko smo se vozili po avtocesti proti Hrvaški. Pred sedmimi leti smo sicer obiskali Postojnsko jamo, pred štirimi pa Škocjanske jame. Nisem še slišal, da bi se kdo s Češke na poletne počitnice odpravil v Slovenijo. Hrvaška ima veliko več morja."
Živite v študentskem domu ali v zasebnem stanovanju?
"Živim v zasebnem, dvosobnem stanovanju. Želel sem imeti svojo sobo, saj me bodo v tem času obiskali prijatelji in lahko prespijo pri meni. Po drugi strani pa je bilo iskanje stanovanja zame še dodaten izziv." 

Larisa Pukšič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta