Nagrajena TV-voditeljica Valentina Plaskan povezovala politični dogodek. Kaj o tem pravijo na RTV Slovenija?

Miha Raičevič Miha Raičevič
14.12.2023 12:33

Valentina Plaskan, nekdanja voditeljica informativne oddaje TV Dnevnik, sedaj pa voditeljica Poročil, je povezovala politični dogodek stranke SLS in Lojzeta Peterleta. Kaj o tem pravijo na RTVS?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valentina Plaskan je letos povezovala tudi Akademijo javnega sektorja.
Marko Vavpotič

Voditeljica z javne televizije Valentina Plaskan je nedavno povezovala dogodek, na katerem je predsednik stranke SLS Marko Balažic z Lojzetom Peterletom podpisal dogovor, ki predsedniku prve slovenske vlade daje dovoljenje za uporabo imena SKD. Peterle je ob tem napovedal tudi ustanovitev Zavezništva SKD.

Vodstvo naše največje medijske hiše smo vprašali, kako komentira dejstvo, da je politični dogodek povezovala njihova voditeljica informativnega programa. Odgovorili so nam, da so zaposleni dolžni pridobiti predhodno pisno soglasje za opravljanje izvenslužbenih dejavnosti, ki bi lahko za delodajalca pomenile konkurenco. Ni pa nam vodstvo odgovorilo na vprašanje, ali lahko voditelji informativnega programa sploh nastopajo na političnih dogodkih. Po poročanju revije Reporter naj bi Valentina Plaskan na tem dogodku celo dejala, da je ne smejo slikati. Da bi res kaj takega zahtevala od fotoreporterjev, je sicer sama že zanikala.

Marko Balažic, Lojze Peterle in Peter Gregorčič. Nekateri člani SLS razmišljajo tudi o morebitnem ponovnem združevanju z NSi, kjer pa takšno možnost zavračajo. 
Saso Radej

Valentina Plaskan trenutno vodi poročila na TV Slovenija, kjer se je zaposlila, ko je bil generalni direktor javne radiotelevizije Andrej Grah Whatmough. Kmalu zatem smo jo že spremljali kot voditeljico osrednje dnevnoinformativne oddaje TV Dnevnik. Preden je prišla na Kolodvorsko, je Valentina Plaskan vodila dnevnoinformativne oddaje na Planet TV. 

Kot moderatorji na različnih prireditvah se sicer večkrat pojavljajo tudi druga vidna imena z Radiotelevizije Slovenija. Glede "dvojnega dela" voditeljev so nam z javnega servisa podali naslednje pojasnilo: "Zakon o delovnih razmerjih tudi zaposlene na RTV Slovenija zavezuje h konkurenčni prepovedi. Zaposleni na RTV so o tem seznanjeni. Zaposleni so tako dolžni pridobiti predhodno pisno soglasje za opravljanje dejavnosti izven službe, ki sodijo na področje dejavnosti, ki jo opravljala delodajalec in bi zanj pomenila konkurenco. Pridobitev predhodnega soglasja je odgovornost zaposlenega." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta