Neuradno s ponedeljkom ministrstvo za zdravje prevzema Tonin, a le začasno. Znan naj bi bil tudi načrt za naprej

A.L.
27.01.2021 19:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Po neuradnih informacijah portala 24ur bo s s prihodnjim ponedeljkom predsednik vlade Janez Janša, ki zdravstveni resor vodi od sredine decembra, posle predal obrambnemu ministru in predsedniku NSi Mateju Toninu. Tudi ta naj bi ministrstvo vodil le začasno. "Tako naj bi ministri na tem položaju 'rotirali', vse dokler ne najdejo primernega človeka, ki bi vodil MZ," poroča 24ur.  Po informacijah portala je Tonin novico, da bo poleg obrambnega ministrstva prevzel in vodil še zdravstvenega, že sporočil svojim najožjim strankarskim sodelavcem, to je izvršilnemu odboru. 

Spomnimo, Janša je predsednika DZ Igorja Zorčiča sredi decembra obvestil o odstopu Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje. Naloge zdravstvenega ministra je Janša začasno prevzel sam. Gantar se je takrat  odstopni izjavi Janši zahvalil za zaupanje in ocenil, da so skupaj opravili pomembno delo. Ob tem je zapisal, da je svoje delo ves čas skušal opravljati vestno, z vso odgovornostjo in predanostjo. "Verjamem, da smo skupaj opravili pomembno delo," je zapisal.

Z Gantarjevim odstopom je prišlo še do druge ministrske menjave v vladi Janeza Janše. Prva se je zgodila na vrhu kmetijskega resorja, kjer je oktobra lani Aleksandro Pivec, sicer nekdanjo predsednico DeSUS, zamenjal Jože Podgoršek, tudi minister iz kvote DeSUS. G

Vlada Janeza Janše je prisegla 13. marca lani. Sestavljalo jo je sedem ministrov iz vrst SDS, štirje iz SMC, trije iz NSi in dva iz vrst DeSUS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta