NIJZ: Tudi v Primorsko-Notranjski in Goriški regiji 14-dnevna pojavnost okužb v rdečem

M.R.
19.10.2020 11:23

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je danes objavil nove podatke o 14-dnevni incidenci okužb z novim koronavirusom. Glede na te podatke sta tudi Primorsko-Notranjska in Goriška statistična regija presegli število 140, ki je mejnik, po katerem vlada uvršča regije med tiste, kjer so sprejeti ostrejši ukrepi za omejevanje širjenja virusa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Glede na podatke NIJZ 14-dnevna incidenca v Primorsko-Notranjski regiji znaša 178, v Goriški pa 201. Tako je Obalno-Kraška regija sedaj edina, ki je še v rumenem območju, saj je tam 14-dnevna pojavnost pri 90.

"Na podlagi Odloka o začasni delni omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (Ur. l. RS, št. 143/20) bo Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) enkrat na teden, in sicer vsak četrtek, objavili podatke o številu okužb glede na 14-dnevno incidenco na 100.000 prebivalcev po posamezni statistični regije Slovenije. Ti podatki bodo podlaga za razvrščanje posameznih regij in ne dnevni podatki, ki jih spremljamo in objavljamo," sporočajo z NIJZ.

Podatki NIJZ so na voljo TUKAJ

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta