NLB neuspešna pri prevzemanju Addiko bank

Srečko Klapš Srečko Klapš
20.08.2024 19:21

Za prevzemno ponudbo NLB po ceni 22 evrov za delnico Addiko bank le 37 odstotkov delničarjev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, se delničarjem, ki so podprli prevzemno ponudbo NLB, predvsem upravi in ​​nadzornemu svetu družbe Addiko, zahvaljuje za priložnost.
Foto: Robert Balen

NLB je sporočila, da ni pridobila zadostnega števila izjav o sprejemu ponudbe za delnice Addiko bank po 22 evrov. V skladu s prospektom je bil uspešen zaključek ponudbe med drugim pogojen s prejemom izjav o sprejemu ponudbe za vsaj 75 odstotkov izdanih delnic Addiko bank. NLB bi morala tako do izteka končnega roka za sprejem ponudbe prejeti izjave o sprejemu ponudbe za najmanj 14.625.000 delnic. Po zaključenih postopkih s strani posrednikov, na podlagi rezultatov, ki jih je posredoval agent za plačila in poravnave, pa iz NLB sporočajo, da ta pogoj ni bil izpolnjen in da ponudba ni bila uspešna. Pri agentu za plačila in poravnave je bilo skupaj deponiranih za prodajo 7.096.224 delnic Addiko, kar predstavlja 36,39 odstotkov vseh izdanih delnic. Poravnava ponudbe zato ne bo izvedena in ponudba skladno s 3. odstavkom 19. člena avstrijskega zakona o prevzemih ne bo podaljšana.

"NLB je vsem delničarjem Addiko predlagala pregledno ponudbo ter jim poskušala omogočiti prodajo delnic po enakih pogojih in za primerno ceno. Razumemo in spoštujemo, da je vsi delničarji niso ocenili kot take in je niso sprejeli, čeprav ostajamo prepričani, da številne prednosti in strateške koristi morebitne povezave obeh skupin ostajajo nespremenjene. Kljub temu se delničarjem, ki so podprli našo ponudbo, predvsem upravi in nadzornemu svetu družbe Addiko, zahvaljujemo za priložnost," je dejal predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta