Novi potrditvi bonitetne ocene Slovenije

STA, M.D.
12.06.2021 12:51
Bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar sta potrdili bonitetno oceno Slovenije. Agencija S&P Global je potrdila bonitetno oceno Slovenije pri AA- s stabilnimi obeti, agencija pa DBRS Morningstar pri A, prav tako s stabilnimi obeti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Agencija DBRS je svoje stališče ob potrditvi ocene opisala v bonitetnem poročilu, v katerem navaja, da se kljub epidemiji covida-19 v Sloveniji odraža trden okvir makroekonomskih politik, so navedli na finančnem ministrstvu.

Agencija navaja, da je Slovenija v krizo, ki jo povzroča epidemija, vstopila dobro pripravljena in da bo moč okrevanja v letošnjem letu odvisna tudi od tega, kako uspešno se bo odvijalo cepljenje proti virusu ter kako dobro bosta tako Slovenija kot Evropa obvladovali virus.

"Tokratni potrditvi bonitetne ocene ponovno dokazujeta, da Slovenija ostaja stabilna in zaupanja vredna država, ki se uspešno spopada z epidemijo covida-19," so zapisali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta