Obuditev "velike simpatije": V Šarčevem kabinetu potrjujejo pogovore o zaposlitvi Jureta Lebna

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
03.01.2020 13:34

Nekdanji okoljski minister se očitno vrača v politiko, medtem ko sam informacij še ni potrdil, pa iz kabineta predsednika vlade sporočajo, da so pogovori o zaposlitvi Jureta Lebna kot svetovalca za podnebne spremembe v teku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Se nekdanji okoljski minister Jure Leben vrača v politiko kot svetovalec za podnebne spremembe v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca?
Andrej Petelinšek

Da nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben še ni rekel zadnje besede v politiki, je dal v preteklosti že večkrat jasno vedeti, pa čeprav se je ob sestopu z ministrskega stolčka odrekel še strankarski politiki in soustanoviteljstvu navkljub zapustil SMC. To odločitev je nadalje pojasnjeval v pogovoru za naš časnik, pri čemer je dejal, da ni dobil podpore, ko jo je "dobesedno krvavo potreboval". Leben se je sicer po aferi maketa s političnega parketa preselil v gospodarstvo, kot je dejal, je takrat prejel več dobrih ponudb, a se nato odločil za tisto, ki mu je bila v največji izziv in nad katero je marsikdo že obupal, zato se je podal v Pečečnikov projekt Bežigrajski športni park.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta