Od danes kontrola vstopa v Slovenijo na meji z Italijo. Janša sporoča: "Sodelovanje je nujno, saj virus ne izbira levice in desnice"

A.L., STA
11.03.2020 07:13

Vlada je na torkovi dopisni seji sprejela sklep, da se bo že danes na meji z Italijo začela izvajati kontrola vstopa v Slovenijo. Izvajali jo bodo pri osebah, ki niso slovenski državljani oziroma v Sloveniji nimajo prijavljenega stalnega ali začasnega prebivališča, so sporočili iz Ukoma.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Pomurju bo vzpostavljena nova vstopna točka za odvzem brisa

Zaradi koronavirusa sta sicer že odpovedani popoldanski povezavi z Beogradom, dopoldanski let v in iz Frankfurta, popoldanski odhod in prihod iz Bruslja ter leta iz in v Podgorico.
Glede na napovedi državnega sekretarja na ministrstvu za delo Tilna Božiča bo danes na Ekonomsko-socialni svet romal osnutek zakona o interventnem ukrepu delnega povračila nadomestila plače, ki ob širjenju novega koronavirusa predvideva subvencioniranje čakanja na delo doma in v določenih primerih tudi karantene. V četrtek pa ga bo predvidoma obravnavala vlada.

Janša: Virus ne izbira levice in desnice

Novi premier Janez Janša pa je sinoči v oddaji Odmevi dejal, da načrtuje vzpostavitev kriznega štaba in da je treba regulirati cene zaščitne opreme, da ne bi prihajalo do dobičkarstva. Ukrep odhajajoče vlade, da se zapre mejo z Italijo, je podprl. "Jaz ta ukrep podpiram. V naslednjih dneh bomo vsi držali pesti zato, da ga bosta slovenska policija in ministrstvo za zdravje sposobna tudi v praksi izvajati," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta