Šarec naročil zaprtje meje z Italijo po vzoru Avstrije, Macron meni, da je to slaba odločitev

M.R., STA
10.03.2020 17:35

Premier v odstopu Marjan Šarec je na Twitterju zapisal, da je ministroma za zdravje in notranje zadeve, Aleš Šabedru ter Boštjanu Poklukarju ukazal zaprtje meje z Italijo. Naročil sem MZ in MNZ, da zapremo mejo z Italijo in sicer sledimo Avstriji. V skladu z dogovorom o skupnem in sorazmernem ukrepanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec in Aleš Šabeder
Robert Balen

MZZ slovenske državljane poziva k vrnitvi v domovino

Ministrstvo za zunanje zadeve pa je na Twitterju objavilo poziv, v katerem slovenske državljane poziva, naj se vrnejo v domovino. "Slovenskim državljanom, ki so še v Italiji, svetujemo, da se na varen način in v lastni organizaciji potovanja vrnejo v domovino. Ob vstopu v Slovenijo naj dosledno upoštevajo navodila in nasvete," je zapisalo ministrstvo. 
{twitter}https://twitter.com/MZZRS/status/1237410755118534657{/twitter}
V Sloveniji so med drugim na brezplačni telefonski številki 080 1404 na voljo informacije glede novega koronavirusa vsak dan med 8. in 20. uro.
V Italiji, kjer je žarišče novega koronavirusa v Evropi, so doslej zabeležili več kot 9000 primerov okužb z novim koronavirusom. Umrlo je najmanj 463 ljudi.
V Sloveniji so danes do 14. ure opravili 1643 testov na okužbo z novim koronavirusom, od tega so okužbo z novim koronavirusom potrdili v 31 primerih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta