Odziv NSi o napadih članov SDS na Ljudmilo Novak: "Nedopustno in obsojanja vredno"

A.L.
24.01.2020 17:28

Zadnji napadi, ki prihajajo zoper evropsko poslanko iz vrst NSi s strani vodstva druge politične stranke, ki naj bi prav tako zagovarjala enake vrednote, kot jih zagovarjamo v EPP, so nedopustni in obsojanja vredni."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Pred dnevi je evropska poslanka iz vrst NSi Ljudmila Novak kritično pisala o Madžarski, njenemu premierju Viktorju Orbanu in stranki Fidesz, na kar se je nemudoma odzval Orbanov prijatelj Janez Janša. Vanjo se je vključil še poslanec SDS Jože Tanko, nekdanji vodja poslanske skupine Janševe stranke, trenutno pa podpredsednik državnega zbora, ki je Ljudmili Novak sporočil: "Izjava 'kmetice' na politični šahovnici. Ki ne loči med dejstvi in provokacijami." Nekdanja predsednica Nove Slovenije se je na Twitterju odzvala z besedami: "Vsa čast slovenskim kmeticam, ki veliko znajo in delajo od jutra do večera, zato nimajo časa slediti žaljivim tvitom podpredsednika DZ."
{twitter}https://twitter.com/TankoJoze/status/1219354050463965184{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/LjudmilaNovak/status/1219921095710642177{/twitter}

Zdaj so se na besedni dvoboj odzvali tudi v NSi in pojasnili, da si evropska ljudska stranka (ELS), ustanovljena leta 1976, prizadeva za demokratično, pregledno in gospodarsko učinkovito Evropo, ki je blizu ljudem. "Prav v takšen vrednostni sistem pa smo tudi trdno prepričani v NSi, zaradi česar smo kot stranka vse od ustanovitve leta 2000 polnopravna članica omenjene največje evropske politične družine. Poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak in nekdanja dolgoletna predsednica NSi ter ministrica v Vladi Republike Slovenije je z več kot 20-letnim delom na lokalnem, državnem in evropskem političnem parketu ugledna in izkušena oseba, ki je s svojim vnovičnim delom v Bruslju vse bolj prepoznavna tudi znotraj politične skupine EPP. Zadnji napadi, ki prihajajo zoper evropsko poslanko iz vrst NSi s strani vodstva druge politične stranke, ki naj bi prav tako zagovarjala enake vrednote, kot jih zagovarjamo v EPP, so nedopustni in obsojanja vredni," so sporočili v NSi.
{facebookpost}https://www.facebook.com/ljudmila.novak/videos/182860096291984/{/facebookpost}
Kot še dodajajo, razumejo "politično razgretost okoli (ne)obstanka madžarske politične stranke Fidesz v EPP, vendar to še ne sme zagotavljati pravice kogarkoli, da s tako nizko ravnjo obravnava tiste, ki v tem konkretnem primeru mislijo drugače. Vodstvo NSi v celoti izraža podporo gospe Ljudmili Novak pri njenem nadaljnjem delu v Evropskem parlamentu".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta