Odziv Roka Snežiča za Večer: Krkovič ima bujno domišljijo

T.M., M.R.
11.11.2021 12:09

Za sedaj še direktor družbe Gen-I je sklical novinarsko konferenco o aktualnem dogajanju. Povedal je, da resorni minister ni bil zadovoljen z rekordnim poslovanjem družbe v zadnjem letu. Oglasil pa se je tudi brigadir Tone Krkovič, ki je že približno eno leto zaposlen v družbi. Kot pravi, mu je za načrtovano menjavo Goloba povedal Rok Snežič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tone Krkovič in predsednik uprave Gen-I Robert Golob
Žiga Živulović jr./Bobo

Na novinarski konferenci podjetja Gen-I je predsednik uprave Robert Golob spregovoril o aktualnem dogajanju. Med drugim je izpostavil rekordno poslovanje družbe, pri tem pa poudaril: "Mislite, da je bil resorni minister s tem zadovoljen? Ha, ha, ha, 'malo morgen'. Začelo se je govoriti, da mora Golob oditi."

Ker mu pred dnevi nadzorni svet družbe ni podelil novega mandata na čelu družbe, prav tako pa za novega predsednika uprave ni bil imenovan nihče drug, bi moralo zdaj novo upravo imenovati sodišče. "Sodno imenovanje uprave ni legitimen plan za Gen-I in ga ne sprejemam, saj vodi v propad Gen-I," je dejal Golob, ki na čelu uprave letno prejeme plačo v višini 214 tisoč evrov neto. "Moja in plače sodelavcev so odvisne od našega poslovanja," je dodal. 

Robert Golob je tudi odgovarjal na novinarska vprašanja
Tomaž Skale/dnevnik

Presenetljivo je na novinarski konferenci spregovoril tudi brigadir Tone Krkovič, ki je zaposlen v podjetju, ob tem pa je stopil v bran Golobu. "Dobil sem klic, da v Gen-I pomagam pri pridobivanju novih poslovnih priložnosti ... Igrice, ki jih doživljam v letu dni dela tu, so grozne. Pa sem šolan sem za čudne stvari, za katere je boljše, da ne veste," je dejal Krkovič

Spregovoril je tudi o služenju zaporne kazni skupaj z Rokom Snežičem. Prav on pa naj bi mu povedal, da bodo Goloba umaknili. Ko ga je Krkovič vprašal, zakaj bi se to lahko zgodilo, pa mu je Snežič odvrnil, da se bodo o tem pogovorili v živo z generalnim sekretarjem SDS.

Na trditve Krkoviča se je odzval tudi Snežič, ki nam je napisal zgolj, da Krkoviča ni videl ali slišal že leto dni. Ker s tem navedb Krkoviča ni zanikal, smo ga zaprosili še za dodatno pojasnilo v zvezi z izjavo Krkoviča, na kar je odgovoril samo, da ima Krkovič bujno domišljijo.  

Tomaž Skale/dnevnik

Spomnimo, da je Rok Snežič zaporno kazen na Dobu služil skupaj s sedanjim premierjem Janezom Janšo. Poleg tega je bil takrat, tako kot Janša, zaradi zadeve Patria v zaporu tudi Krkovič. Pravnomočno sodbo v zadevi Patria je pozneje razveljavilo ustavno sodišče. Janša in Krkovič sta bila iz zapora po tej odločitvi izpuščena, zadeva pa je še pred ponovnim sojenjem zastarala. Krkovič je bil v zaporu 259 dni, Janša pa 145.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.