Organizator Thompsonovega koncerta bi se z državo poravnal za 149.000 evrov

Blaž Petkovič Blaž Petkovič
10.06.2020 15:25

Milan Trol ponovno vložil predlog za začetek predhodnega postopka poskusa mirne rešitve spora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kontroverzni Marko Perković Thompson
Vedran Karuza

V zadnjih dneh je bilo večkrat slišati, da naj bi organizator Thompsonovega koncerta v Mariboru Milan Trol zaradi prvotne prepovedi prireditve v Festivalni dvorani na Lentu že vložil odškodninski zahtevek v višini slabih 149.000 evrov.
Z državnega odvetništva so nam danes sporočili, da "je Trol ponovno vložil predlog za začetek predhodnega postopka poskusa mirne rešitve spora". Ker je postopek zaupne narave, nam več podatkov niso mogli posredovati. Sicer pa državnega organa ne moreš tožiti, dokler se ne poskusiš poravnati z državo.  
Spomnimo, da je Trol predlog za začetek predhodnega postopka poskusa mirne rešitve spora vložil že lani januarja, in sicer poravnavo v višini 149.000 evrov, vendar so ga na državnem odvetništvu tedaj zavrnili, saj je postopek glede prepovedi Thompsonovega koncerta potekal še na upravnem sodišču, ki je odločbo mariborske upravne enote kasneje odpravilo ter zadevo vrnilo v ponovno odločanje. Kot je znano, je mariborska upravna enota v ponovnem odločanju maja letos koncert spet prepovedala, a je notranje ministrstvo ugodilo pritožbi organizatorja koncerta Milana Trola, odločbo UE odpravilo in postopek za prepoved prireditve, ki bi se morala maja leta 2017 odviti v Festivalni dvorani na Lentu, ustavilo.
Za koncert Marka Perkovića Thompsona v Mariboru je bilo sicer prodanih okoli 1150 vstopnic.
​Reporter je pred dnevi poročal, da naj Thompson zaradi težav z organizacijo koncerta v Mariboru ne bi zahteval nobene odškodnine od Slovenije, saj da spoštuje odločitve slovenskih institucij. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta