Orkestrirani napadi: Ksenija Benedetti se je odzvala na besede Mateja Tonina, potem pa je Twitter račun raje ukinila

M.R.
06.04.2021 10:43
Nekdanja vodja državnega protokola Ksenija Benedetti, ki ima tudi svojo Akademijo za poslovni protokol, je po tem, ko je njen zapis o besedah podpredsednika vlade Mateja Tonina naletel na množičen odziv, ukinila svoj Twitter račun.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ksenija Benedetti
Robert Balen

To je Ksenija Bendetti povedala v intervjuju za revijo Reporter. Spomnimo, da se je konec marca odzvala na besede Mateja Tonina, ki jih je izrekel v oddaji Politično na TV Slovenija. "Politična opcija, ki ji pripada gospod Mesec, v desetih letih ni bila sposobna razrešiti vprašanja mest v domovih za starejše. Naš minister je zdaj razpisal tisoč dodatnih postelj, levici jih je v 10 letih uspelo 300," je predsednik NSi in tudi obrambni minister povedal v omenjeni oddaji. 

Svetovalka za poslovno komuniciranje pa je na Twitterju zapisala: "Gospod Tonin, oprostite, ali se zavedate, kakšno grozoto ste danes izrekli? Za nekaj političnih točk? Saj niste tega resno mislili, kajne? Upam, da se jutri zgodi vaše iskreno in glasno opravičilo vsem prizadetim." 

Potem sta si prek Twitterja izmenjala še nekaj besed, Benedettijeva pa je bila deležna številnih kritik in žalitev. "S Toninom sva na Twitterju zelo korektno izmenjala nekaj mnenj, cenim njegove odgovore in to, da se tudi, ko se ne strinjava, z njim vedno lahko korektno in odprto pogovarjam. To je lastnost, ki bi bila zelo dobrodošla pri več politikih in političarkah," je Benedettijeva dejala za Reporter. 

Nato pa je pojasnila, da je izmenjavi mnenj s Toninom sledil "največji cunami tviterskih komentatorjev". "Približno 20 ur po mojem tivtu so se, kot bi nekdo pritisnil na gumb, name kar nenadoma vsule žaljivke s tistega najhujšega dna," je povedala. Navedla je tudi, da so jo označili za "drek", komentirali leta njenega moža Borisa Cavazze in jo osebno žalili. "Morje ogabnih žaljivk," je ugotovila in potrdila, da je naslednje jutro ugasnila svoj profil. 

"Ni mi treba prenašati vseh teh frustracij drugih ljudi in orkestriranih napadov, res ne," je zaključila. Spomnila se je tudi komentarja, ko se je pred približno letom dni oglasila v zvezi z "neprimernim obnašanjem Levice". Pravi, da takrat ni bila deležna podobnih komentarjev, temveč da so njeno mnenje sprejeli. "Nihče me ni psoval in name lepil žaljivih nalepk," se spominja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta