Bitenčev Geneplanet vladni strani predlaga sporazumno razvezo vseh poslovnih dogovorov o maskah in ventilatorjih. Počivalšek: Javni linč je uspel

02.05.2020 11:14

Kupovalo se je vse, kar je bilo mogoče dobiti čimprej in je izpolnjevalo osnovne standarde, je v soboto na twitterju premier Janša objavil o eksplozivnih nabavah države v koronadobi. Našel je tudi motiv za "napadanje" ministra Počivalška. Prejšnja vlada da je nabavljala precej dražje, je tvitnil, nakar se je oglasil bivši premier.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša
Nebojša Tejić/STA

V nacionalni prepir o (ne)smotrnem nabavljanju zaščitne opreme za koronadobo v Sloveniji, ki se je ponovno vnel po četrtkovi Tarči TV Slovenija, se je danes vključil premier Janez Janša, na twitterju se je odzval na vprašanje nekdanje šefinje slovenskega Protokola Ksenije Benedetti. "Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo. Rok in zanesljivost dobave faktor št. 1. Z vsako dobavo se je vsem nam odvalil velikanski kamen od srca," je tvitnil.
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1256508491214270470{/twitter}
Kmalu zatem je tvitnil še, da po zadevi respiratorji še naprej zaupa ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, podpredsedniku vlade in predsedniku SMC. Našel je tudi motiv za napade na ministra, tako premier, in to je razlika v ceni dobav pod prejšnjo, Šarčevo vlado, in zdajšnjimi. Po besedah Janše na twitterju njegova vlada kupuje bistveno ceneje. Šarčeva vlada da je "pred 13. 3. 2020 plačala 49.154 €, povprečna cena za ventilatorje po prevzemu nove vlade pa je znašala 33.880 €. Razlika v teh cenah pojasni motiv prvorazrednih dobaviteljev in njihovih medijskih ter PR-izpostav za napade na ministra".
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1256520912087777281{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/JJansaSDS/status/1256520915917189121{/twitter}
V soboto popoldan je, tudi na twitterju, na Janševo izjavo, da ministru za gospodarstvo - ki je šel iz prejšnje v to vladno koalicijo - zaupa, reagiral prejšnji premier in predsednik opozicijske LMŠ Marjan Šarec. Češ da je bilo, sledeč zaupanju, torej vse dogovorjeno in da je laž plus laž očitno resnica.
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1256569018569416706{/twitter}
Nakar po vsem skupaj tvit Marka Bitenca iz Geneplaneta, sledeč Tarči TV Slovenija spornega dobavitelja zaščitne opreme.
{twitter}https://twitter.com/markooo76/status/1256586959897722882{/twitter}
Bitenc zdaj Zavodu RS za blagovne rezerve predlaga sporazumno razvezo vseh poslovnih dogovorov o dobavi zaščitnih mask in ventilatorjev Sloveniji. Ohraniti, pravi, želijo dobro ime po desetih letih delovanja in navzočnosti v 35 državah, medtem ko se "politična in strokovna obračunavanja v medijih stopnjujejo iz dneva v dan". Poslovali da so ves čas zakonito, skrbno in v skladu z dobro poslovno prakso, ko so v izredni situaciji pandemije hoteli pomagati (tudi) Sloveniji, ki se je soočila s pomanjkanjem zaščitne in medicinke opreme za covid 19. Bitenc predlaga, da Geneplanet takoj nazaj odkupi vse že dobavljene ventilatorje, za še ne dobavljeno pa vrne avans in sodelovanje s tem ustavi. Prav tako so v podjetju za ponedeljek napovedali predstavitev vseh dokumentov in argumentov v zvezi z dobavami ter odgovore na vsa odprta vprašanja o kakovosti in uporabnosti ventilatorjev Sirius R30.
{twitter}https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1256618847819489285{/twitter}
Da je javni linč "zalegel", se je odzval na to minister Zdravko Počivalšek. Tvitnil je tudi, da bo ministrstvo za zdravje povedalo, ali zdravstveni sistem te ventilatorje potrebuje ali ne. TV Slovenija je zvečer poročala, da morebitna krnitev dobrega poslovnega imena, kar omenja Geneplanet, ni kar apriorni razlog, da Zavod RS za blagovne rezerve odstopi od pogodb.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta