Ksenija Benedetti po sinočnjem nastopu Mateja Tonina na Televiziji Slovenija: Se zavedate, kakšno grozoto ste izrekli?

M.R.
29.03.2021 10:08
V oddaji Politično s Tanjo Gobec je včeraj s svojo izjavo nekoliko prahu dvignil podpredsednik vlade in predsednik NSi Matej Tonin. Z njim je bil v studiu koordinator Levice Luka Mesec.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen/Andrej Petelinšek/večer

"Politična opcija, ki ji pripada gospod Mesec, v desetih letih ni bila sposobna razrešiti vprašanja mest v domovih za starejše. Naš minister je zdaj razpisal tisoč dodatnih postelj, levici jih je v 10 letih uspelo 300," je dejal obrambni minister Matej Tonin

Na njegove besede se je med drugimi na družbenem omrežju Twitter oglasila nekdanja vodja državnega protokola in svetovalka za poslovno komuniciranje Ksenija Bendetti. "Gospod Tonin, oprostite, ali se zavedate, kakšno grozoto ste danes izrekli? Za nekaj političnih točk? Saj niste tega resno mislili, kajne? Upam, da se jutri zgodi vaše iskreno in glasno opravičilo vsem prizadetim," je zapisala na Twitterju

Tonin je odgovoril: "Gospa Benedetti, moja izjava je bila namenjena projektu ministra Janeza Ciglerja Kralja, s katerim se bo v slovenskih domovih starejših občanov zagotovilo DODATNIH 1000 postelj. Žal jih pretekle vlade v desetih letih niso niti 500. Žal nekateri v vsem vidijo priložnost za obračun z vlado." 

Benedettijeva je v odzivu zapisala: "Vem, da so v Sloveniji vsaj 15 let vse vlade pozabljale na skrb za starejše in cenim vse napore, da se to spremeni. A vaša izjava je v kontekstu premnogih izgubljenih življenj zvenela zelo slabo. Moj tvit ni bil namenjen obračunavanju, temveč opozorilu na neprimerne besede."

In Tonin je nato le dejal, da bi se lahko opravičil, če so bile besede razumljene na takšen način. "Spoštovana gospa Benedetti, lahko se le opravičim, če je kdo razumel moje besede na takšen način. O duhu časa in negativni nastrojenosti medijskega sveta do vlade pa veliko pove že to, da sem tega sploh obtožen," je zapisal Tonin. 

Benedettijeva se je odzvala tudi na ta zapis: "Spoštovani gospod minister, duh časa je že nekaj časa nazaj ušel iz vseh steklenic in še vedno uhaja. Ravno zato je treba biti z besedami izjemno previden. Proste postelje v domovih starejših občanov so boleč spomin in opomin. Tudi uporabljene v kombinaciji z besedo nove. Srečno!"

Nato je odgovorila še na tvit anonimne uporabnice, ki je zapisala, da bi bilo škoda, če bi si "z nekimi pristranskimi izjavami" pokvarila ugled. "Izjava je bila prst, uperjen v neprimerno komunikacijo. Če jo vidite kot pristransko, ste žal verjetno pristranski vi. Mene ne zanaša nikamor," je odgovorila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta