Petrol: "O odločanju o menjavi uprave ne vemo nič." Šarec: To je ena večjih dezinformacij v zadnjem času."

DR, STA
24.10.2019 16:21

Uprava družbe Petrol ni seznanjena, da bi bila za danes sklicana seja nadzornega sveta s točko, v okviru katere bi nadzorniki odločali o zamenjavi uprave, so sporočili iz podjetja. Poslovanje skupine poteka nemoteno, skladno s potrjeno strategijo in letnim planom, so poudarili in zagotovili, da so pripravljeni na slabše gospodarske čase.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Berločnik (desno)
Tit Košir

Predstavniki uprave Petrola so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze opozorili, da poslovanje skupine sledi ambiciozni strategiji in da pri načrtovani rasti poslovanja preverjajo različne stresne scenarije. "Zagotavljamo, da je skupina Petrol pripravljena na ohlajanje gospodarske rasti in morebitno krizo v prihodnosti," so navedli.
Spomnili so še, da je bonitetna hiša Standard & Poor's 10. oktobra potrdila dolgoročno bonitetno oceno Petrola BBB- in kratkoročno oceno A-3, hkrati pa ohranila stabilne obete. "Tako kot v preteklosti bo tudi v prihodnje naša zaveza ohranjanje investicijske bonitetne ocene in vzdržna rast skupine Petrol," so sklenili.
V vrhu Petrola naj bi po današnjem pisanju medijev lahko prišlo do sprememb. Popoldne se bo namreč sestal nadzorni svet družbe, ki na dnevnem redu sicer nima točke o zamenjavi uprave.
Portal Siol je dopoldne pisal, da naj bi nadzorni svet pod vodstvom Nade Drobne Popovič danes odločal o morebitnem odpoklicu Tomaža Berločnika, spletne Finance pa poročajo, da naj bi danes odstopila celotna uprava Petrola, v kateri sta še člana Rok Vodnik in Igor Stebernak ter delavska direktorica Ika Krevzel Panić.
Po navedbah Siola gre očitno za novo fazo zamenjave uprave Petrola, ki naj bi si jo del koalicije želel že več mesecev. Že pred spomladansko skupščino družbe so, kot navaja portal, posamezniki iz vladajoče LMŠ preverjali možnosti za zamenjavo nekaterih članov nadzornega sveta, ki naj bi bili preveč naklonjeni upravi.
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1187364608534831107{/twitter}
Po neuradnih informacijah Financ naj bi nadzorniki za razpravo o zamenjavi izkoristili domnevne "napake pri projektu, ki bi zelo spremenil podobo Petrola, kjer je uprava ignorirala opozorila nadzornikov".
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta