Po odstopu Bojana Veselinoviča za direktorja STA prispela ena prijava, v petek izredna seja

Miha Raičevič
05.10.2021 13:30
Na razpis za direktorja STA, ki se je iztekel 1. oktobra, je prispela ena prijava, je potrdil predsednik nadzornega sveta družbe Mladen Terčelj. Nadzorni svet se bo sestal v sredo, ko se bo seznanil tudi z odstopom direktorja STA Bojana Veselinoviča.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Bojan Veselinovič, ki bi sicer mandat na čelu STA sklenil konec leta, je predčasno odstopil 30. septembra. Razlog za njegov odstop so bila neuspešna pogajanja z direktorjem vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Urošem Urbanijo o pogodbi za opravljanje javne službe za tekoče leto.

STA je v finančni stiski, ogroženih pa je tudi okoli 90 delovnih mest, saj je vlada letos v celoti zaustavila financiranje javne službe obveščanja, posledično pa STA od predvidenih 2,028 milijona evrov nadomestila za opravljanje javne službe ni doslej dobila niti evra.

Vladna stran je julija STA ponudila osnutek pogodbe, ki naj bi bila podlaga za začetek financiranja, vendar po Veselinovičevih besedah pogoji niso bili sprejemljivi.

S stanjem STA so se nadzorniki seznanili že na prejšnji, septembrski seji. Po odstopu direktorja Veselinoviča pa bo, kot je tedaj povedal Terčelj, nadzorni svet preučil tudi nastale razmere s ciljem iskanja rešitve glede nadaljnjega vodenja in obstoja STA. Pravkar končani razpis za novega direktorja STA namreč predvideva nastop položaja s 1. januarjem 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta