Po večernem neurju reševalne službe posredovale na več kot 500 lokacijah

K. Š., STA
30.07.2020 07:10

Posledice neurja z močnimi nalivi in vetrom, ki je zajelo večji del Slovenije, so gasilci in druge službe odstranjevali vso noč. Posredovati so morali na več kot 500 lokacijah, aktiviranih pa je bilo okoli sto enot. Gasilci so ponekod še na terenu, poroča center za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Ponekod po Sloveniji je zvečer in v noči na četrtek klestila tudi toča, najhuje je bilo v Domžalah, kjer je poškodovalo večje število stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov. Sprva so padala manjša zrna toče, kmalu pa tudi pet in več centimetrov debela toča. Po podatkih centra za obveščanje je na tem območju posledično poškodovanih več 100 streh, številni objekti so tudi zaliti. 
{twitter}https://twitter.com/NeurjeSi/status/1288706900029313024{/twitter}
V občini Domžale je bilo ponoči na terenu 250 gasilcev in pripadnikov zaščite in reševanja, domžalskim so pomagali tudi gasilci bližnjih prostovoljnih gasilskih društev, in sicer iz Mengša, Loke, Trojan, Lukovice in Krašnje. Regijski center za obveščanje je za območje domžalske občine med 21. in 23. uro "sprejel neverjetnih 851 klicev na pomoč", reševalne enote pa so napotili na 321 naslovov, so v centru objavili na svojem Facebook profilu.
Kot so napovedali, jih danes čaka popis škode in načrt najnujnejše sanacije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta