Počivalšek bi odprl gostinske terase v regijah z boljšo epidemiološko sliko. Kako bi se to izvajalo?

04.03.2021 08:34
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi terase gostinskih lokalov samevajo že mesece. Na fotografiji v "stari normalnosti" prepolna Poštna ulica v Mariboru.
Andrej Petelinšek

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sinoči za Pop TV povedal, da bo vlada imela danes na mizi tudi predlog, da se v zasavski in posavski regiji, ki sta že v rumeni fazi, odprejo terase gostinskih lokalov v popoldanskem času, poročajo na 24ur.com. 

To predlaga gospodarski minister Zdravko Počivalšek, je povedal Hojs. 

"Tudi stroka je temu deloma naklonjena, želijo pa, da se napišejo natančni predpisi, kako bi to izvajali," je pojasnil. 

O napovedanem predrugačenju režima na meji pa minister pravi takole: "Vračamo se v tisti režim, ki smo ga že poznali: torej vstop samo na določenih kontrolnih točkah." 

Vladi predlaga še, da se nekatere izjeme, ki zdaj lahko v Slovenijo vstopajo brez omejitev (na primer delovni migranti in zamejski Slovenci, ki na našo stran vozijo svoje otroke v šole in vrtce), po novem testirajo vsaj enkrat tedensko.

Za nočno prepoved gibanja, tako imenovano policijsko uro od 21. do 6. ure zjutraj, ki v Sloveniji velja že od 20. oktobra lani, pa Hojs vztraja, da preprečuje intenzivnejše stike med ljudmi, zato je "še kako potreben ukrep in še kako sorazmeren".

Vlada pa je, kot je znano, že v sredo sklenila, da se v začetku naslednjega tedna v šole vračajo tudi dijaki prvih treh letnikov srednjih šol, ki so se do zdaj izobraževali na daljavo. Odločila je tudi, da bodo maske v osnovnih šolah obvezne tudi v matičnih učilnicah, in sicer tako za učitelje kot učence od vključno 6. razreda naprej. Obvezne bodo tudi v srednjih šolah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta