Počivalšek o morebitni vrnitvi v poslanske klopi: Ravnal bom odgovorno in državotvorno. Kaj o tem pravi Zorčič?

M.R.
01.04.2021 09:23
Izvršni odbor SMC bo razpravljal tudi o možnosti vrnitve predsednika stranke Zdravka Počivalška v državni zbor. S tem bi koalicija dobila en glas več v parlamentu, saj bi se moral od poslanskega mandata posloviti član poslanske skupine SD Gregor Židan. Kaj o tem pravita Počivalšek in nekdanji podpredsednik SMC Igor Zorčič.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek in Igor Zorčič
Robert Balen/Večer

Po neuspešni razrešitvi Igorja Zorčiča s položaja predsednika državnega zbora se bo sestal izvršni odbor stranke SMC. Na njej bodo, kot je sinoči na Twitterju zapisal predsednik stranke Zdravko Počivalšek, govorili tudi o možnosti, da bi se predsednik SMC odpovedal ministrskemu položaju in se vrnil v poslanske klopi. 

V tem primeru bi stranka SMC dobila en sedež več v politiki, saj je namesto Počivalška v parlamentu poslanec SD Gregor Židan. Slednji je namreč lani,  prestopil v poslansko skupino Socialnih demokratov, pred njim pa se ja za prestop iz SMC v LMŠ odločil tudi poslanec Jani Möderndorfer, ki se ni strinjal, da je stranka vstopila v vlado Janeza Janše.

Skratka, ob morebitni Počivalškovi vrnitvi v parlament bi se moral Židan posloviti od poslanskega stolčka. "Ena od možnosti za rešitev politične situacije bi lahko bila moja vrnitev med poslance. Ravnal bom odgovorno in državotvorno, kot v SMC vedno počnemo. Najprej pa se bomo o tem pogovorili na jutrišnjem izvršnem odboru stranke SMC," je sinoči na Twitterju zapisal Počivalšek, njegov zapis pa je poobjavil tudi Janša. Vodja vladne koalicije sicer javno še ni komentiral neuspelega poskusa Zorčičeve zamenjave.

Je pa morebitno vrnitev ministra za gospodarstvo Počivalška v poslanske klopi včeraj na Twitterju komentiral Zorčič ob zahvali vsem poslancem, ki niso glasovali za njegovo razrešitev. "V naslednjem poskusu pride baje glasovat kar minister - no, temu bi se reklo ponižanje do konca," je zapisal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta