Počivalšek o vrnitvi v poslanske klopi: "Verjamem, da imam zelo trdo kožo in jeklene živce"

STA, DR
20.05.2020 16:30

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci zavrnil ugibanja o tem, da naj bi odstopil z ministrskega položaja in se vrnil v poslanske klopi. Na novinarska vprašanja je odvrnil, da ministrovanje ni posel za ljudi, ki imajo tanko kožo ali šibke živce. "Verjamem, da imam zelo trdo kožo in jeklene živce," je dejal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravko Počivalšek
Anže Malovrh/STA

Minuli teden sta iz poslanske skupine SMC izstopila Jani Möderndorfer in Gregor Židan. Möderndorfer se je pridružil LMŠ, Židan pa je prestopil v poslansko skupino SD. Židan je v poslanske klopi sedel kot nadomestni poslanec, potem ko je Počivalšek prevzel ministrski položaj. Zato se je v zadnjih dneh omenjala tudi možnost, da bi se Počivalšek vrnil med poslance in tako poslanski skupini vrnil deveti poslanski mandat.
Kot je danes ocenil Počivalšek, je danes biti "član poslanske skupine SMC bistveno težje, kot je bilo še kakšno leto nazaj". Po njegovih besedah sta odhoda zagotovo pretresla poslansko skupino.
V SMC so po besedah Počivalška razočarani nad tem, da je Židan v petek poslanski skupini in ministrom iz kvote SMC dejal, da je dobil sanjsko ponudbo, ki je ne more zavrniti. "Ko sem to slišal, sem vedel, da je ta človek na napačnem mestu, ker mislim, da politika ne more biti polje korupcije," je dodal.
Izpostavil je, da sta ga tako Möderndorfer kot Židan pred slabim letom ob prevzemu stranke podprla. "Ne razumem pa tega, da sta se iz zgodbe umaknila zdaj, ko vsi skupaj potrebujemo oporo, sodelovanje. Upam, da se tega zavedajo tudi tisti, ki so ju sprejeli medse," je še dodal minister.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta