Podpisniki od Zagreba do Skopja v podporo Marku Milosavljeviću: Javno sramotenje in pritiski so nesprejemljivi

DR
18.03.2021 22:10
S pismom podpore profesorju komunikologije na FDV dr. Marku Milosavljeviću, so se oglasili še profesorji novinarstva in komunikologije iz regije. Milosavljević je bil deležen žalitev in diskreditacij, ko je kritično nastopil do vlade na posvetu skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije na temo medijske svobode v Sloveniji, po dogodkih med STA in Ukomom. Pismo, poslano iz Sarajeva, objavljamo v celoti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Milosavljević
Robert Balen

Profesorji novinarstva in komunikologije z univerz in inštitutov v Sarajevu in Tuzli (BiH), Beogradu in Novem Sadu (Srbija), Zagrebu in Dubrovniku (Hrvaška), Podgorici (Črna gora) in Skopju (Severna Makedonija) Izražamo polno podporo našemu kolegu profesorju Marku Milosavljeviću z Univerze v Ljubljani.

Kampanje in pritiski na profesorja Marka Milosavljevića se nam zdijo nesprejemljivi, saj neposredno ogrožajo njegovo pravico do svobodnega izražanja mnenj. Kolega Milosavljević je bil vedno ugleden in dragocen član skupnosti komunikologov v jugovzhodni Evropi, javno sramotenje, ki so ga izbrali nekateri člani slovenske vlade in nekateri mediji, pa neposredno ogroža njegovo akademsko svobodo. Nobena vlada ne bi smela uporabljati medijev in družbenih omrežij, da bi utišala glas akademikov, ki imajo absolutno pravico izraziti kritiko v skladu z demokratičnimi vrednotami naše družbe. Kot akademiki zahtevamo polno akademsko svobodo za vse kolege in v celoti podpiramo profesorja Marka Milosavljevića pri njegovem delu in v njegovem odporu vsem napadom na njegov osebni in poklicni ugled.

Dr. Miroljub Radojković, dr. Rade Veljanovski, dr. Snježana Milivojević, dr. Dubravka Valić Nedeljković, dr. Gordana Vilović, dr. Marina Mučalo, dr. Viktorija Car, dr. Jelena Jurišić, dr. Mato Brautović, dr. Lejla Turčilo, dr. Belma Buljubašić, dr. Mirza Mahmutović, dr. Zarfa Hrnjić Kuduzović, dr. Jelenka Voćkić Avdagić, dr. Aleksandra Krstić, dr. Ana Milojević, dr. Marijana Matović, dr. Jelena Kleut, dr. Dinko Gruhonjić, dr. Smiljana Milinkov, dr. Brankica Drašković, dr. Nataša Ružić, dr. Žaneta Trajkoska

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta