Podžupanja Jesenic odstopila in zapustila Gibanje Svoboda

M.R.
23.05.2024 15:54

Članica Gibanja Svoboda Sabina Mulalić, sicer podžupanja v občini Jesenice, je preko Facebooka sporočila, da si želi razrešitve s podžupanske funkcije, hkrati pa je izstopila iz največje vladne stranke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gibanje Svoboda je zapustilo že nekaj vidnih članov. 
MPA

Sabina Mulalić je še zapisala, da se je za to odločila "zaradi moralnih in etičnih vrednot". Ostala bo občinska svetnica in se bo "po svojih načelih še vedno trudila delovati za dobro vseh občanov". Drugih podrobnosti pa ne navaja. Po pisanju časnika Delo so na občini pojasnili, da se je Mulalić že poslovila. Dodajajo, da je zaposlena v jeseniški bolnišnici.

Kot še poroča Delo, naj bi Svobodo zapustil tudi občinski svetnik Tadej Križaj. Delo navaja tudi izjavo Gibanja Svoboda, ki je imelo do teh dveh odstopov največjo svetniško skupino. Mulalić naj bi zapustila stranko, ker da se v koaliciji s svetniki SD ni več dalo sodelovati. 

Najbolj odmeven izstop iz Gibanja Svoboda je bil nazadnje zagotovo odhod evropskega poslanca Klemna Grošlja, ki na evropskih volitvah zdaj kandidira na listi Zeleni Slovenije. Iz stranke pa sta morala oditi tudi poslanka Mojca Šetinc Pašek in nekdanji poslanec Robert Pavšič, poleg tega je odšla nekdanja podpredsednica stranke Marta Kos.

Že konec leta 2022 je iz stranke izstopila tudi ajdovska svetnica Svobode Nada Pirjevec, ki je svojo odločitev pospremila s komentarjem, da odhaja zaradi vmešavanja stranke v delo na lokalni ravni oziroma ker naj bi ji prepovedali sodelovati z županom Tadejem Beočaninom, sicer članom stranke SD.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta